torsdag, august 18, 2022

Påsken nærmer seg: Sju morsomme spill for hele familien

Populært

Det er snart påskeferie. Vi håper alle på penvær enten vi skal til fjells eller ved sjøen. Men dette er Norge, så uansett hvor lovende det ser ut på Værmeldingen kan det være lurt å ha litt familieunderholdning i bakhånd.

Spill er morsomt for hele familien. Og det finnes mange ulike som er morsomme for alle aldre.

1. Rummy

Et populært spill som har kommet mer og mer de siste årene er «Rummy». Dette er opprinnelig et kortspill. Hver spiller har brikker som representerer spillekort på sin spillebrikkeholder og forsøker å legge serier av disse på bordet. Den spilleren som først har tømt sin spillebrikkeholder vinner. Supert for å lære barna tallforståelse. Rummy egner seg for alle fra 7 år og oppover.

2. Mexican Train

Domino er kjent for de fleste. Mexican Train er et videreutviklet domino-spill. Hver spiller legger ut rekker med dominoer – kalt trains/tog – fra senterbrikker, eller legge ut til gruppens felles rekke, kalt Mexican train/Meksikanske tog.

Spilleren som har færrest poeng ved spillets slutt vinner. Det er mange hendelser som blokkerer togene på veien og gjør spillet virkelig spennende. Hold toget ditt i gang hele veien til seier. Mexican Train egner seg for alle fra 7 år og oppover. Her kan man være opptil åtte spillere.

3. Sequence

Om du synes brettspill er moro men kan ta litt vel lang tid, så er Sequence noe for deg. Her er spilletiden cirka ti minutter.

For å vinne Sequence må du være den første som får fem på rad to ganger. Vær på utkikk etter knekter; noen er jokere, andre gir deg sjansen til å stjele en brikke fra motstanderen!

Du må ha en bra strategi og en god porsjon flaks  – dette er spillet hvor du aldri vet hva som vil hende i neste trekk! Lettspilt og lettlært – egner seg for barn og voksne fra 7 år og opp.

4. Gylne øyeblikk

Gylne øyeblikk er et annerledes spill. I dette spillet snakker dere om de gode tingene i livet. Det egner seg for alle aldre fra 16 år og oppover.

«Hvilken følelse fra barndommen skulle du ønske at du kunne gjenoppleve?» I Gylne øyeblikk snakker dere om de gode tingene: Hva betyr noe for deg, hva er en god opplevelse, hvilke ingredienser må med for at man skal skape gode minner? Med Gylne øyeblikk samler du venneflokken, familien, kjæresten/ektefellen gylne øyeblikk: Mindre småprat, og mer prat om det som betyr noe <3

5. Tumbling Tower

Spillet passer for alle fra seks år og oppover.

Det vaklende tårnet er et klassisk spill som har blitt spilt gjennom mange generasjoner. 

Spillet består av 48 brikker og kan spilles av hele familien. Ta ut en brikke og plasser den på toppen uten at tårnet faller. Spillet krever en rolig hånd, nerver av stål og bittelitt hell. Den som velter tårnet først, taper.

6. Ryktet går

Hviskeleken på papir er en favoritt i mange hjem…

Trekk en oppgave, skriv ned ordet og tegn. Send så blokken videre til neste spiller. Ser han/hun hva jeg har tegnet? Gjett og send videre. Neste spiller tegner det han/hun har gjettet? Hvor lenge gjettes riktig ord?

Her må man være minst fire spillere, og «Ryktet går» egner seg for alle fra åtte år og oppover.

7. Catan

Settlers fra Catan har vært det bestselgende spillet i både Tyskland og USA, med utmerkelser som Årets Spill og Århundrets Spill. Det egner seg for spillere fra 10 år og oppover. Man kan også utvide spillet med en rekke populære utvidelsespakker.

I Catan kjemper spillerne om herredømmet på Catan gjennom å bygge hus, byer og veier. Etter en lang reise har du og din ekspedisjon en­delig nådd frem til kysten av den uutforskede øya Catan. Men du er ikke alene: Catan er en øy som er rik på ressurser og det er mange som ønsker å utvide – så følg med i kappløpet!

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel