torsdag, juli 18, 2024

Hvor ofte bør du rengjøre alt i hjemmet?

Populært

Hva som er rent eller ikke, er ofte en subjektiv mening. Noen kler seg i en bukse en gang, og synes den skal vaskes men andre nøyes etter å ha brukt buskene fem ganger, før de vaskes i noen form for såpe.

Men, når vi kommer til å vaske i hjemmet, er det noen standarder du kan følge med fordel, for å beholde helsa og ellers få hjemmet ditt til å fremstå rent og pent. Følger du disse rutinene, som er beskrevet her, vil du ha stålkontroll på vaskinga og slipper å ta den store rengjøringen med jevne mellomrom.

Hvor ofte bør du skifte sengetøy?

En gang i uken. De fleste bakterier i sengetøyet er harmløse, men bakterier, sopp, skitt og smuss, kan feste seg til huden din og føre til akne og tørr hud . lant annet. For å holde sengen ren, er det tilrådelig å skifte alt en gang i uken eller minst hver fjortende dag. Vaskes på høy temperatur, for mest effektiv rengjøring.

Hvor ofte bør du desinfisere vasken?

Hver eneste dag faktisk. Selv om vasken kan se ren og pen ut, er dette en bakteriebombe. På badet kan bakterier fra avføringen akkumuleres, på grunn av at vi vasker hendene etter å ha vært på do, og dette kan inneholde mange farlige bakterier.

Kjøkkenet er heller ingen unntak. Her kan vi nevne E-coli og salmonella, som er bakterier du kan veldig syk av. Dette er bakterier som kan overleve i kjøkkenvasken om du har jobbet med rått kjøtt. Når du vasker deg på hendene, kan noen av vannet sprute tilbake sammen med disse bakteriene. For å være på den sikre siden: desinfiser vasken hver dag – det tar ikke lang tid.

Hvor ofte bør du støvsuge og vaske gulv?

Etter en til to uker. Tepper skal helst støvsuges hver uke (oftere om du har husdyr), for å holde unna støv, skitt og allergener. Gi gulvene en ordentlig skrubb hver annen uke. Vask gjerne kjøkkengulvet litt oftere, for å unngå spredning av bakterier fra mat, som kan ligge på gulvet.

Hvor ofte bør du vaske badet?

Minimum en gang i uken. Et skittent baderom kan være en bakteriebombe. E-coli bakterier kan du finne opptil 2 meter fra toalettet og i vasken. Desinfiser toalettet og vasken en gang i uken, og oftere om du dusjer oftere enn en gang om dagen. Har du et badekar kan du vaske dette hver andre uke. Dusjforheng kan vaskes hver uke, for å unngå sopp, som kan irritere hud. øyne og hals.

Hvor ofte bør du skifte håndkle?

Badehåndkle kan inneholde bakterier, og dette alt fra tarmbakterier til andre typer, som kan vokse om håndkleet ikke blir tørt. Sopp og andre organismer kan også finne seg til rette, og det er derfor tilrådelig å skifte ut håndkleet hver andre dag.

Kjøkkenhåndkledet samler opp bakterier hver gang du benytter det. Og dette kan inneholde farlige bakterier fra eksempelvis rått kjøtt. Skift dette ut etter behov eller umiddelbart om du har vært i kontakt med rått kjøtt.

Dette gjelder alt tøy, som når du benytter deg av tøybleier, og må vaske jevnlig. her er det viktig å følge med på behovet.

Hvor ofte bør du skifte ut kjøkkensvampen?

Etter få dager. Svampen kan bli fylt av bakterier på kort tid, på grunn av de gode vekstforholdene. En svamp blir sjeldent ordentlig tørr, noe som gjø det lettere for bakteriene å vokse. Skift ut jevnlig og kok svampene i kokende vann en gang i mellom. Når svampen merkes som brukt,etter en stund, kan du skifte den ut med ny.

Hvor ofte bør du vaske dørhåndtak?

En gang i uken. Dørhåndtak er et arnested for bakterier, men dette er mer avhengig av hvor i hjemmet vi befinner oss. På badet er det mange flere bakterier, enn til soverommet eksempelvis – ta en vurdering, men desinfeksjon og vask en gang i uken er et greit mål.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel