søndag, september 25, 2022

Slik velger du riktig robotklipper

Populært

Drømmen om en vakker og velstelt grønn plen uten masse arbeid får flere og flere til å vurdere robotgressklipper.

Det er et par ting å tenke på når du skal finne riktig robotplenklipper til din hage. Klippekapasiteten som oppgis er regnet ut fra en flat og åpen plen, så om du har mye busker og skråninger på tomta kan arealet som oppgis ofte være villedende. Kuperte og komplekse hager vil generelt kreve mer av robotklipperen din

Relatert: 11 tips til perfekt gressplen
Relatert: Velg riktig gressklipper til din hage

Skråninger

Hvis du har bratte skråninger i hagen din, er motorkraft viktig for deg. Du må også passe på at det er godt hjulgrep, siden robotgressklipperen også kommer til å jobbe for deg om det er lett regn, eller plenen er våt etter regnet. Se etter store hjul med godt mønster.

TIPS: For de ekstra krevende hagene er Husqvarna Automower® 435X AWD en pioner på robotgressklippermarkedet. Denne modellen med drift på alle hjul håndterer inntil 3500 kvadrat, finner veien om hindringer og takler røft terreng og hellinger på inntil 70 prosent.Gardena Smart SILENO Life 1000 klipper opptil 1000 kvadratmeter. Denne kompakte modellen er stillegående og kan brukes i all slags vær, klarer smale passasjer og skråninger på opptil 30 prosent. SensorCut-system gjør at gressklipperen ikke lager kanter på gressmatten. Har du større plen håndterer Gardena Smart SILENO +1600 opptil 1600 kvadrat med hellingsgrad opp til 35 prosent.

Sikkerhet

De fleste modellene har ulik grad av tyverisikring: Pinkodelås, alarm og GPS-sporer sikrer at ikke noen bare spaserer inn i hagen din og tar med klipperen.

Kjæledyrene dine og små barn er en annen ting å tenke på i forbindelse med sikkerhet – noen klippere har beskyttelsesplate og svingbare blader. Dermed vil en barnehånd eller pote under klipperen ikke få så alvorlig skade.

Relatert: Derfor skal du ikke fjerne løv og kvist i hagen din
Relatert: 12 planter som holder myggen unna

En annen ting du bør tenke på er nattdyr som pinnsvin. Sett opp klipperen til å ta rundene i hagen på dagtid, så slipper du at den kjører over pinnsvin som er fine nyttedyr for resten av hagen din.

Utforming

Er hagen din en enkel firkantet plen eller har du bed og smale passasjer? Dersom du har en kompleks hage trenger du en robotplenklipper med guidekabler. Kantledningen avgrenser robotens arbeidsområde. Den graves eller stikkes ned langs kanter.

TIPS: AL-KO Robolinho E 500 takler skråninger på opptil 45 prosent og har klippeflate på 500 kvadratmeter. Gardena Smart Sileno City 500 håndeterer 500 kvadrat, og du kan styre denne og øvrige smartløsninger fra Gardena med en app på telefonen din. Gardena Sileno Minimo 250 robotgressklipper håndterer gressmatter på 250 kvadrat og lett kuppert terreng. Du styrer den fra mobilen.

Brukervennlig robotklippere

Noen robotgressklippere har apper slik at du kan styre dem fra nettbrett eller mobil, mens andre robotklippere programmeres i klipperens display. Velg ut fra egne tekniske ferdigheter.

Plassering av ladestasjon

Du må ha et sted til ladestasjonen, som er tilkoblet strøm.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel