fredag, juni 14, 2024

Slik velger du riktig robotklipper

Populært

Drømmen om en vakker og velstelt grønn plen uten masse arbeid får flere og flere til å vurdere robotgressklipper.

Det er et par ting å tenke på når du skal finne riktig robotplenklipper til din hage. Klippekapasiteten som oppgis er regnet ut fra en flat og åpen plen, så om du har mye busker og skråninger på tomta kan arealet som oppgis ofte være villedende. Kuperte og komplekse hager vil generelt kreve mer av robotklipperen din

TIPS: Beste premium: Dette er den siste modellen av Husqvarnas testvinner Automower 430X. Avansert og fullstor modell i X-serien fra verdenslederen innenfor robotgressklippere. Smart nok til å håndtere utfordringene med store og komplekse gressplener med flere smale passasjer, hindringer, tøft terreng og skråninger på opptil 45 %. Håndterer opp til 3 000 m2. Pris per 26. juli hos Gardenstore er 36 900 kroner.

Relatert: 11 tips til perfekt gressplen
Relatert: Velg riktig gressklipper til din hage

Skråninger

Hvis du har bratte skråninger i hagen din, er motorkraft viktig for deg. Du må også passe på at det er godt hjulgrep, siden robotgressklipperen også kommer til å jobbe for deg om det er lett regn, eller plenen er våt etter regnet. Se etter store hjul med godt mønster.

Tips: Husqvarna Automower® 305 har en kompakt design og er ideell for mindre, komplekse hager på opptil 600 m2. Med en prislapp på 14 499 kr per 26. juli 2023 har Gardenstore beste pris på modellen gjennom Prisjakt

Sikkerhet

De fleste modellene har ulik grad av tyverisikring: Pinkodelås, alarm og GPS-sporer sikrer at ikke noen bare spaserer inn i hagen din og tar med klipperen.

Kjæledyrene dine og små barn er en annen ting å tenke på i forbindelse med sikkerhet – noen klippere har beskyttelsesplate og svingbare blader. Dermed vil en barnehånd eller pote under klipperen ikke få så alvorlig skade.

Relatert: Derfor skal du ikke fjerne løv og kvist i hagen din
Relatert: 12 planter som holder myggen unna

En annen ting du bør tenke på er nattdyr som pinnsvin. Sett opp klipperen til å ta rundene i hagen på dagtid, så slipper du at den kjører over pinnsvin som er fine nyttedyr for resten av hagen din.

Utforming

Er hagen din en enkel firkantet plen eller har du bed og smale passasjer? Dersom du har en kompleks hage trenger du en robotplenklipper med guidekabler. Kantledningen avgrenser robotens arbeidsområde. Den graves eller stikkes ned langs kanter.

Tips: Robolinho® 500 E laget for å bli satt på prøve. Og uavhengige tester viser at robotgressklipperen holder det den lover. «Godt kjøp» av Råd & Rön i Sverige i 2019 og 2020, «Best i test» av Forbrukerrådet TÆNK i Danmark og «Alles Beste Empfehlung» i Tyskland er bevis på topp kvalitet. Tomtestørrelse opp til 500 m2. Fås via Gardenstore og pris per 26. juli er 11 790 kroner.

Brukervennlig robotklippere

Noen robotgressklippere har apper slik at du kan styre dem fra nettbrett eller mobil, mens andre robotklippere programmeres i klipperens display. Velg ut fra egne tekniske ferdigheter.

Plassering av ladestasjon

Du må ha et sted til ladestasjonen, som er tilkoblet strøm.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel