fredag, april 19, 2024

Slik gikk det med menneskene fra «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»

Populært

Det er ett spørsmål Oddgeir Bruaset får igjen og igjen: Hvordan gikk det med menneskene i serien?

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» har blitt en suksess. Serien handler om mennesker som har valgt å leve på avsidesliggende steder, nær naturen og i enklere kår.

Det aller første programmet ble sendt på NRK 8. desember 2002.

Programleder Oddgeir Bruaset får mange spørsmål om hvordan det går med menneskene vi har møtt i serien. Det har han svart på nå – i bokform.

Denne boka byr på et gjensyn. Hvordan har det gått med menneskene i serien? Bor de fortsatt på samme stedet, eller har de flyttet? Og selv om mange av stedene fra serien fortsatt er som vi husker, så har mye endret seg i livene til de som bor der.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu er en av de mest populære tv-seriene i Norge gjennom tidene.

Oddgeir Bruaset er mannen som skapte det populære programmet. I tolv år var han også programleder for serien. Han reiste Norge rundt og besøkte de som bodde på de bratteste og mest ufremkommelige stedene i landet vårt, og møtte folk som levde tett på naturen – mange av dem under svært enkle kår.

I boka får vi et gjensyn med nesten alle de vi traff da Bruaset var programleder. Vi får se og høre om folk som rydder jord på forfalne gårder, som lager egen landingsplass for fly når veien er ufremkommelig, om de som velger ensomheten og stillheten, og de som plutselig får friere på døra.

Vi møter Alma Jenssen, som bodde alene på en holme i Nordland i nesten femti år, og som bar på en hemmelighet hele livet gjennom. Mange vil nok også huske Hunde-Per, som levde på Laksefjordvidda i noe som var som en mellomting mellom en samisk gamme og et vikinghus – har har funnet kjærligheten på ny.

Dette og mye mer kan man lese om i den nye boka til Bruaset.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel