mandag, desember 5, 2022

Nydelig og enkel laksetartar som forrett eller snacks

Populært

Laksetartar er lettere å lage enn mange tror, smaker godt og er dessuten kjernesunt.

For å få en fast og fin tartar med ekstra god smak av lasks må du salte laksen først. Det gjør du cirka tre til fem timer før du skal servere tartaren. Når du først har hjemmerøket laks så tar det kun ti minutter å lage resten.

Til 1 porsjon kan du beregne ca 100 gram laks.

Slik hjemmerøker du laksen:

Denne behandlingen trekker vann ut av laksen slik at den blir «fastere i fisken», og sterkere på smak.

Ta 2 deler salt og en del sukker. Bland godt. Bre gjerne litt krydderurter på laksefileten (Huslig-redaksjonen bruker stort sett salma-filet til denne retten). Dill, kjørvel og gressløk er alle urter som gjør seg godt med laks.

Ha saltblandingen i et dypt flatt fat, og legg laksen oppå. Strø deretter salt/sukkerblandingen over laksen, slik at hele fileten er dekket.

TIPS: Knivsett med 5 kniver fra Global. I dette knivsettet får du alle knivene du trenger for å utmerke deg på kjøkkenet. Et perfekt knivsett for deg som vil ha mye kvalitet for pengene.

La laksen stå i kjøleskapet i 3-5 timer.

Når du er klar til å begynne å lage selve tartaren, så må du skylle laksen veldig godt i kaldt vann, slik at du får bort alt saltet. Du kan gjerne skylle den et godt minutt etter du tror saltet er borte. Det eneste man egentlig kan klare å «bomme» på med denne retten er å ikke skylle filetene godt nok.

TIPS:  I denne gaveeske får du en versjon, som river courgette og rotfrukter i ensartede strimler. Samt en versjon, som lager fint englehår av sitronskall, perfekte til å blande i salatdressingen. Microplanes håndholdte rivjern er laget av rustfritt stål, som holder for oppvaskmaskinen. Gummihåndtaket ligger godt i hånden og sikrer, at fingrene ikke sklir og kommer i kontakt med knivbladene. Grønnsakene skjæres opp, uten at du flår og klemmer livet ut av dem på forhånd. På den måten får de den bedste smaken og du den mest smertefrie matlagingen.

Ingredienser til tartar:

  • 100 hjemmerøket laksefilet per porsjon
  • Dill (fersk)
  • Gressløk (fersk)
  • Kjørvel (fersk – denne kan være vrien å finne på butikker, og det går fint å utelate den)
  • Raspet sitronskall og raspet limeskall – ta nok til at du ser det godt i blandingen.
  • Olivenolje
  • Nykvernet pepper

Tilberede tartaren

Skjær 100 g laksefilet per porsjon i små, delikate terninger. Pass på at du har gode kjøkkenkniver som skjærer, og ikke trykker kniven gjennom.

Ha i en bolle.

Vend inn finhakkede urter og et par ss olivenolje. Du skal ha nok urter til at du godt kan se dem i blandingen.

Rasp over rikelig med sitron- og limeskall. Pass på at du holder deg til det gule sitronskallet, det hvite kan nemlig smake veldig bittert. Du skal ha i nok skal til at du godt ser det når du vender det inn i tartaren. Pass på at du ikke får med saft fra sitrusfruktene, det gir laksekjøttet en litt rar konsistens.

TIPS: Patisse Multiring, Ø 7 cm h: 5,5 cm – Bakeringene har mange anvendelsesmuligheter. Du kan for eksempel bruke en kakering, når kakedeigen er litt flytente eller når moussen skal være helt rund. Kakeringene er også brukbare når desserter og kaker skal anrettes eller bygges opp. 

Vend inn pepper.

Når dette er godt blandet, trykker du det godt sammen oppi en ring på en tallerken.

Server umiddelbart, gjerne med litt salat, rødløk og en teskje rømme på toppen.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,198FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel