torsdag, mai 23, 2024

Elegant peis – selv om du ikke har pipe

Populært

Med en biopeis kan du nyte lun peishygge selv om du bor i et hjem uten pipe. Konseptet fra danske Le Feu lar deg kombinere fem elegante basismodeller med ulike monteringsløsninger.

Innlegget inneholder reklamelenker til Le Feu-forhandler ConfidentLiving.no

Le Feu er skandinavias mestselgende biopeis. Lekkert dansk design er kombinert med fleksibilitet og miljøvennlige løsninger.

Historien til Le Feu er bygget på ekte lidenskap og mange års erfaring. I flere generasjoner har familien Lauritsen arbeidet med peiser. Søren Lauritsen er tredje generasjon. Han vokste opp i bestefarens peisforretning, hvor han utforsket og lærte seg håndverket innen peiser.

Søren hadde et brennende ønske om å endre den tradisjonelle verden av peiser. Visjonen hans var å skape en vakker, miljøvennlig og enkel integrerbar peis som ville være et blikkfang i hjemmet.

Dome Biopeis Steel Low Peis 45 cm Hvit/Roségull 

Ildstedet skulle være hjertet og samlingspunktet i hjemmet.

Gjennom godt samarbeid med kompetente spesialister og ingeniører har Le Feu oppnådd toppkvalitet både i materialer og funksjon, og har skapt et innovativt produkt tilpasset dagens marked.

Le Feu kommer i fem modeller: Takmonterte «sky», veggmonterte «wall» og de tre gulvplasserte modellene «Ground High», «Ground Low» og «Steel». Mens «Ground High» og den litt mindre «Ground Low» har tre pen i vakkert, valgfritt tre-materiale, står «Steel» montert på én fot.

Dome Biopeis Ground Low Peis 45 cm Svart/Polert Stål/Svart

Til peismodellene kan du velge ulike materialer på festene, og selve peiskuppelen fårs i Sort, nikkel, mokka og hvit.

Dome Biopeis Ground Low Peis 45 cm Svart/Roségull/Svart

Sky-modellene, som monteres med en metallstang festet i taket. Det er anbefalt å montere Sky-modellen med en synshøyde på ca 60cm fra gulvet, og en høyde på 140-170 cm fra taket.

Det finnes stenger i ulike størrelser: 140, 120, 100 og 50 cm, der 140 og 120 cm er standardmål. For evt lavere takhøyder kan man få 100 og 50 cm, men de kjøpes separat.

Stengene de festes i er enten roségull, polert stål eller svart. Selve peisen kan velges i mokka, hvit eller svart.

Dome Biopeis Sky Peis 140 cm Svart. Opphenget kan justeres mellom 120 og 140 cm. 120 og 140 er standard mål.

Bioetanol er en type sterk alkohol, som fremstilles på nesten samme måte som sprit. Den bioetanolen som du bruker i biopeisen din er stort sett laget av overflødig organisk avfall, for det meste fra jordbruk.

Det eneste kravet er at grunnmassen man lager bioetanolen av inneholder cellulose. Derfor er treflis, høy, sukkerroer og mais populær grunnsats i bioetanolproduksjonen.

Dome Biopeis Sky Peis 50 cm Mokka/Roségullde takhengte peisene fra Le Feu kan roteres 360 grader. Du kan dermed selv bestemme hvilken retning peisen skal varme

Når man kjøper bioetanol er det imidlertid viktig å være oppmerksom på alkoholinnholdet. Det finnes bioetanolprodukter på markedet som har en lav alkoholprosent. Dette er for å holde prisen lav. Vær imidlertid klar over at disse rimeligere produktene ofte har en tendens til å utvikle synlig røyk, sot og lukt.

På sikt vil de ikke bare sette flekker i stuen din, men også skade biopeisen. Le Feus klare anbefaling er at man for bruk i biopeis skal ha en bioethanol som er minst 95% ren.

Dome Biopeis Sky Peis 100 cm Hvit/Polert Stål. En ferdigmontert peis med stang og brenner vil veie rundt 26,5 kilo så dersom du har gipstak må du ha spesialskruer for de takhengte Sky-modellene.

Le Feu-peisene på tre pen kan tas med ut om vinteren. Men i de fleste tilfeller er peis noe som står på ett sted.

Biopeisene kommer også som veggmonterte modeller. De fås i fargene hvit, sort og mokka. For fargene mokka og hvit kan du velge en brenner i roségull.

Dome Biopeis Wall Peis Hvit/Roségull. Le Feu Wall må kun monteres på vegg av ikke brennbart materiale (mur, betong, gips m/stålplate)

Avhengig av brennerinnstillingene du har valgt, har biopeisene fra Le Feu har en brennetid på 4-6 timer på 1,5 liter bioetanol og peisene produserer rundt 3,0 kW varme.

Le Feu er svært enkel å installere for klar til bruk. Hver modell leveres komplett med installasjons- og brukermanual.

Disse biopeisene slipper ikke ut noe røyk og krever derfor heller ingen skorstein.

Dome Biopeis Wall Svart/Roségull

Le Feu oppfyller europeisk standard til biopeis. Produktene testes nøye slik at de skal være sikre iht de strenge sikkerhetskravene.

Utslippene av karbondioksid og vanndamp er under de strenge grenseverdiene, noe som garanterer et trygt og sikkert eierskap.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,240FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel