lørdag, juli 2, 2022

Ekornes tar med Stressless-komforten ut

Populært

Der nordmenn ferdes, følger Stressless etter. Nå lanserer Ekornes for første gang en utendørskolleksjon.

– Vi har hatt mange produktlanseringer de siste årene, men sjelden har vel stemningen på fabrikken vært så forventningsfull som nå, sier konsernsjef Roger Lunde i Ekornes.

Foran årets sommersesong gjør Ekornes nemlig et stort sprang, og lanserer sine første utemøbler.

Den tradisjonsrike møbelprodusenten i Sykkylven har sett en tydelig trend: Nordmenn elsker uteplassen, og investerer gjerne i både utekjøkken og kvalitetsmøbler som skal vare i mange år.

Utvalget av loungemøbler er relativt stort, men fullverdige spisestoler som kan måle seg med det vi er vant til innendørs, er fremdeles mangelvare, mener møbelprodusenten.

– Vi har hatt stor suksess med spisestuemøblene i Stressless Dining-kolleksjonen, som har funksjoner som gjør dem ekstra komfortable. I dag selger vi mer enn 100.000 spisestuestoler i året, og det tallet fortsetter å øke. Så vi spurte produktutviklerne våre: Klarer vi å tilpasse dem et liv utendørs? Den utfordringen tok de på strak arm, og nå er resultatet klart, sier Lunde.

Vinnerformel får værbeskyttelse

Spisestolen Stressless Laurel får æren av å være først ut. Dette er en moderne, slank stol med god stopping, og bevegelig sete og rygg.

Foto: Ekornes

Komforten er akkurat som på en Stressless innendørsstol. Forskjellen ligger i værbeskyttelsen: Det nye Breeze-trekket er laget av et resirkulert og gjennomfarget materiale som gjør det mer motstandsdyktig mot solbleking. Det har også en vannavvisende overflatebeskyttelse, og en laminert fuktsperre på innsiden. 

Stolen kan leveres med fire forskjellige understell, alle tilpasset utebruk.

I den nye serien lanserer Ekornes også to bord, ett rundt og ett rektangulært, kalt Stressless Milos. De har ben i sortlakkert stål, og bordplate i Accoya – det vil si furu som har gjennomgått en miljøvennlig prosess for å øke tettheten i treverket og blokkere for opptak av fukt. Samtidig får den fram strukturen i treet på en unik måte.

Spår et stort marked

– Norge blir det første markedet som får tilgang til disse møblene gjennom Møbelringen, derfor blir det en spennende sommer her hjemme. På sikt ser vi selvfølgelig også et veldig stort internasjonalt potensiale. Vi venter at Stressless Outdoor vil nå et liknende salgsvolum som vi har på de innendørs spisestuestolene våre, sier Roger Lunde.

Foto: Ekornes

Ekornes er inne i et målrettet arbeid med å utvide produktspekteret, og i løpet av de siste årene har Stressless funnet veien til stadig flere rom i huset.

Et annet eksempel er Stressless Home Office, som fyller 10 år i år. Dette er fullverdige Stressless hvilestoler med understell som er tilpasset skrivebordet. I takt med at mange nå tilbringer mer tid på hjemmekontor, har omsetningen økt betydelig de siste to årene.

Nå står altså terrassen, vinterhagen og plattingen for tur.

Som andre utemøbler i tekstil og skum, er det anbefalt at møbler i Stressless Outdoor-serien ikke står ute hele året, og dekkes til når de ikke er i bruk. Med normal oppfølging og spesialtilpassede trekk er dette møbler som har lang levetid.

1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel