fredag, juni 14, 2024

Slik fjerner du rust fra stekepanna

Populært

Med litt ekstra omsorg varer stekepannen din lenger. Men om uhellet er ute finnes det kjerringråd for å fikse stekepanner

Fjerne rust med bakepulver

Dette trikset fant vi hos Cookingpotsnpans.com. I mangel på en rusten stekepanne har vi ikke fått testet metodene selv, men vi registrerer at også det anerkjente magasinet Architectural Digest deler disse tipsene for å fjerne rust. Og er stekepanna først rusten og ødelagt så hvorfor ikke prøve å fikse den?

Start med å skylle stekepannen med vann og rist vannet av den. Dryss bakepulver over, slik at det fester seg til de fuktige områdene. Pass på at bakepulveret dekke alle de rustke områdene.

Fiskars All Steel Stekepanne 28 cm Rustfritt stål: Fiskars/Høyang-Polaris All Steel er perfekt for hjemmekokken som setter pris på kjøkkenredskap av første klasse! Høyang-Polaris/Hackman all Steel er en utviklet utgave av de populære seriene Matador og Rotisser Steel. All Steel serien har et keramisk Ceratec belegg.

La stekepannen stå i en time. Skur deretter med skuresvampen. Skyll og tørk med et håndkle.

Denne metoden er best mot mindre alvorlige rustangrep, og på tynt metall. Fordelen er at det er billig, og bakepulver er lett tilgjengelig i de fleste hjem.

Ulempen er at prosessen er lang. Det tar opptil en time før du kan begynne å fjerne rusten – og den kan være ganske gjenstridig.

Fjern rust med oppvaskmiddel og en potet

Poteter inneholder oksalsyre, som er en viktig ingrediens i mange rengjøringsprodukter. Oksalsyre løser opp rust.

Satake Stekepanne Lettvektsstøpejern 28 cm: Satakes stekepanner har fantastiske egenskaper som vi liker veldig godt. Stekepannene er laget i lettvekts støpejern med Honeycomb Whitford Xylan-belegget som er et patentert non-stick belegg. Den utklasser kanskje alt vi har prøvd tidligere. Den prikkete stekeyten gjør at råvaren ikke fester seg i pannen.

Del poteten i to og ha oppvaskmiddel på den snittede overflaten.

Bruk poteten som en skuresvamp på pannen. Mens du skurer kan du se på at rusten reagerer på såpe og potet og forsvinner gradvis.

Også denne metoden egner seg best på små og mindre alvorlige rustflekker. Det er relativt enkelt og raskt, og metoden kan brukes på all slags kjøkkenutstyr i metall der det har begynt å danne seg rust.

Men pass på å ta jobben over vasken – det kan være en temmelig grisete prosess.

De Buyer Stekepanne Karbonstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm: de Buyer Lyonnaise Mineral B er toppmodellen fra de Buyer med ekstra tykk plate som fordeler varmen godt og er i stand til induksjon uten problemer. Dette er en ekte fransk restaurantstekepanne i karbonstål som blir bedre jo mer den brukes. 

Ta vare på steikepanna

Det aller lureste er å ta vare på stekepanna for å få den til å vare så lenge som mulig:

  1. Ikke sett tom gryte eller stekepanne rett på høy varme. Bunnen kan bli buet og det kan også ødelegge belegget på teflonpanner.
  2. Unngå kaldt vann på varm stekepanne – dette også kan resultere i at den slår seg.
  3. Ikke bruk stålredskaper i belagte panner – bruk i stedet kjøkkenredskaper i silikon, nylon eller tre.
  4. Skal du koke ut en panne for å rengjøre den så prøv å ha så varmt vann som mulig for å unngå at pannen slår seg.
  5. Belagte panner avkjøles og vaskes innvendig og utvendig med mildt oppvaskmiddel.
  6. Smør gjerne inn produktet med nøytral matolje for å bevare belegget.
  7. Ikke vask stekepannene i oppvaskmaskin selv om enkelte bruksanvisninger sier det er ok.
Fiskars Brasserie Stekepanne 24 cm Emalje: Brasserie stekepanner er laget av støpejern, som er et utmerket materiale når man skal steke ved høye temperaturer. Stekepannen har et tradisjonelt trehåndtak som gir bra grep. Pannen er klar for bruk og kan brukes på alle koketopper.
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel