fredag, juni 14, 2024

Golalah inviterer nordmenn med på matreise – fra Iran til Rælingen

Populært

Golalah Abbasi har måttet flykte flere ganger, men én ting har alltid fulgt henne: Kjærligheten til og kunnskapen om matlaging. Nå deler hun 80 av sine beste retter – samt mange gode tips for å lykkes med dem.

I disse dager starter Ramadan, muslimenes fastemåned, og høydepunktet for mange under helligdagene er de fantastiske måltidene som bryter fasten. 

Golalah Abbasis lekre kokebok, Golalahs matreise inneholder nydelige oppskrifter på mat fra Algerie i vest til Afghanistan i øst. Det er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner.

Golalah jobber som tolk og er kurdisk flyktning. Sammen med storfamilien i Rælingen kom hun til Norge for to tiår siden. 

Familien har måttet flykte flere ganger, men gjennom alle disse opprivende avreisene, har én ting fulgt Golalah som en påminnelse om hvem hun er og hvor hun kommer fra, og det er matlagingen. 

Boka gir også en innføring i muslimske høytider og innsikt i matkulturen i hele regionen. Golalahs mål er at leserne skal forføres til å bli kjent med nye retter og kombinasjoner fra Midtøsten gjennom mat som er laget av lett tilgjengelige råvarer.

Er du klar for nye og spennende smaker? Golalah veileder gjennom 80 av sine beste retter. Adlibris sender kokeboka rett hjem til deg. Den koster 349 kroner (veil. pris er 399).

Gode minner fra mors matlaging

Kjærligheten til mat kommer fra de gode minnene fra barndommen med en hjemmeværende mor som kunne trylle frem lekre matretter som putret på ovnen i timevis, selv med et begrenset budsjett. 

Golalah brenner for å viderebringe denne matgleden og kulturtradisjonen til sine tre barn, og nå også det norske folk. 

I Midtøsten er mat mye mer enn bare et drivstoff for kroppen. Mat er en god grunn til å samles. Gjestfrihet er en dyd og gjestene skal møtes av bord som bugner av små og store retter.

Kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner

Dagens kjøkken i Midtøsten er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner. Her er det aromatiske og smakfulle krydder i overflod. Mange av Midtøstens kjente retter er helt veganske, og kjøttrettene inneholder mye bønner og grønnsaker. Dette er mat som er full av smak og dessuten bra for både helse og klimaet!

Golalahs matreise har matprofilen og kjøkkenmesteren Golalah Abbasi samlet 80 av sine beste retter supplert av et vell av tips og triks og kunnskap om råvarer og ingredienser. 

Golalah har også en fantastisk instagram-konto, @golalasmatreise, der hun deler tips og oppskrifter med sine nesten 12 000 følgere.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel