lørdag, juli 2, 2022

Moderne eleganse gjennom kontraster

Populært

Svarte interiørdetaljer er i vinden som aldri før. Interiørdesignere har lenge brukt svarte aksenter for å tilføre dimensjon og en moderne «edge» til et rom.

Å legge til svarte aksenter i et designtema er et triks interiørdesignere ofte bruker. Du trenger ikke mye for å skape et dramatisk resultat og skape en vakker helhet i rommet.

Svarte detaljer kan også brukes for å et imponerende statement-uttrykk når det brukes i repetisjon eller på blek bakgrunn.

Dette dekorative speilet fra danske Nordal er innrammet i svart jernramme. Med høyfde op 204 cm og bredde på 102 cm er SPIRIT Iron Wall stort nok til å skape en vakker speilvegg. Det kan stå på gulvet, eller henges på veggen vertikalt eller horisontalt. Speilet fås også i treramme. Pris: 5699,-

– Svart er definitivt tilbake, og vi elsker det. Den er allsidig, tidløs og klassisk og kan sammenlignes med å være den lille sorte kjolen i interiøret, sier Athina Bluff til Homes & Garden. Hun er grunnlegger av og senior designer i Topology Interiors.

– Historisk sett ser det ut til at det har hatt en negativ konnotasjon når det er knyttet til interiør og kan være forbundet med å få et rom til å føles mørkt og snusket. Vi vil si at det er helt motsatt ettersom det forsterker fargene som omgir det og fremhever det negative rommet rundt detaljene med hint av svart, så det vil få et rom til å føles større og lysere, sier hun.

Sorte detaljer er fine for å gi soverommet en helhet.

– Om rommet føles ufullstendig eller mangler noe, kan selv med små og subtile detaljer som vegglamper eller et sidebord, gjøre at rommet føles mer helhetlig og absolutt, sier interiørdesigner Kyra Cotgrave og påpeker at svart ofte blir en statement-farge i soverommet, mens myke lyse toner blir beroligende.

Ved å ha kontrastene skaper man et rom der motsetningene utfyller hverandre.

Svart i kunst, møbler og interiørartikler mot et skarpt, hvitt bakteppe gir en touch av moderne glamour.

Enten det er et konsollbord, oppbevaringskurver, lamper, anheng, gelender eller søyler – eller til og med inngangsdøren – så er svarte innslag med på å skape et imponerende inngangsparti som er både innbydende men likevel formelt.

Svart og hvitt designpalett skaper drama. Men om du holder deg helt til det monokrome fargeskjemaet, er det viktig å sørge for at det også er mye tekstur i rommet, slik at det føles varmt og innbydende.

Ulike stoffer og glass med struktur skaper ekstra dimensjon i rommet.

Hvis man vurderer en svart vegg så kan det være en spennende kontrast, men det er viktig å trå svært forsiktig. For mye svart kan fort få en overveldende effekt.

En lang svart vegg kan føre til at rommet ser lukket og lite ut, og to eller flere svartmalte vegger vil påvirke størrelsen på rommet på en negativ måte.

Unngå også å bruke svarte gardiner mot en mørk vegg. For mye rot i rommet vil heller ikke passe godt med plass; en svart vegg krever et minimalistisk og veldig moderne tema.

Danske Nordals Classic cabinet vitrinskap er 212 cm høyt og 148 cm bredt. Dette praktmøbelet er laget i tre, og leveres ferdig montert. Nordal er et familiedrevet dansk interiørmerke som er inspirert av indiske møbler og nordisk natur. De er opptatt av å opprettholde en bærekraftig produksjon, og de benytter seg derfor av naturlige, resirkulerbare materialer. Materialer som rotting, bambus og treverk er derfor mye brukt i sortimentet og er også med på å gi produktene et unikt, organisk uttrykk. Pris: 20.899 kroner.
1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel