fredag, september 29, 2023

Sju tips for å lindre pollen-allergi

Populært

Øyne og nese som renner, og halsen som er sår, legger en demper på gleden over de flotte sommerdagene for den som har pollenallergi.

Når det har vært så varmt og pent som det har vært i store deler av landet den senere tiden, er det ofte mye pollen i luften. Til stor frustrasjon for allergikerne blant oss. Det danske nettmagasinet idenyt.dk har imidlertid sett på flere ting som kan lindre plagene, utenom tradisjonell allergimedisin.

1. Kamille-te

La en kamille-tepose ligge i vann i 3 minutter. Klem vannet ut og legg den i kjøleskapet i 15 minutter slik at den er kald. Legg den på øynene for å lindre irritasjonen.

2. Isbiter

Drikk et glass vann med isbiter, og sug på isbitene når du får dem i munnen. Det lindrer irritasjonen i halsen.

3. Vaselin

Smør litt vaselin under nesen. Det vil fange opp noe av pollenstøvet i luften, slik at du får mindre pollen i deg.

4. Bad ofte

Dusj eller bad ofte. Og gjerne før du legger deg. Da får du pollenstøvet ut av håret og du blir mindre plaget av pollen gjennom natten. Dessuten vil også kroppen få hvile fra den konstante eksponeringen den gjerne utsettes for gjennom dagen.

5. Vær forsiktig med alkohol

Alkohol inneholder histaminer, som kan fremkalle allergiske reaksjoner. Dersom du er plaget med allergi kan det derfor være verd å drikke litt mindre alkohol. Drikk heller mer vann. Drikker du minst 2 liter vann om dagen vil nesen være mindre tett.

6. Solbriller

Ha på deg solbriller for å beskytte øynene mot pollenstøvet som svever i luften.

7. Tørk klesvasken inne

For å slippe at det samler seg pollen på klær og sengetøy bør du tørke klesvasken inne.

1,238FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel