tirsdag, juni 18, 2024

Nyrestaurerte Vestkantbadet gjenoppstår som det var i 1932

Populært

Etter fem år med møysommelig restaurering, er det nye, gamle Vestkantbadet i Oslo endelig klart til å ta imot nye gjester. 

Det fredede badet er satt tilbake slik det så ut ved åpningen i 1932 og utvidet med helt nye, rikt utstyrte behandlingsrom og treningsfasiliteter. Med totalt 1400 kvadratmeter med helse- og skjønnhetstilbud, blir Vestkantbadet byens største velværesenter.

Mandag tennes lysene på nytt i neonbokstavene B, A og D på trappen til Sommerro hotell. Med inngang både fra hotellet og fra gaten, er Vestkantbadet på ny klar til å ta imot nye generasjoner badende, etter fem år med en omfattende og påkostet restaurering.

I dag tennes lysene på nytt i neonbokstavene B, A og D på trappen til Sommerro. Foto: Francisco Nogueira.

– Vi har spart det beste til slutt. Vestkantbadet har alltid vært et smykke. Nå er det også et moderne helse- og velværeparadis. Det er blitt lagt ned utallige håndverkstimer for å få det fredede badet tilbake slik det var, og store ressurser for å kunne tilby et bredt spekter av behandlinger og velværeopplevelser. Vi er ekstremt stolte av resultatet. Velkommen og nyt! sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm, som er en av byggets eiere.

Moderne velvære i ikoniske omgivelser

Nye Vestkantbadet består av det originale badet fra 1932, samt 18 nybygde og restaurerte behandlingsrom, badstuer, basseng og et nytt, stort treningssenter for medlemmer og hotellgjester.

Den gamle, fredede delen er totalrenovert i samarbeid med Byantikvaren og satt tilbake til sin opprinnelige stand. LPO arkitekter har stått i spissen for restaureringsarbeidet.

Svømmebassenget er utsmykket med Per Krohgs mosaikk fra 1932. Foto: Francisco Nogueira.

Den ikoniske mosaikken av Per Krohg er restaurert flis for flis av NIKU, Norsk Institutt for Kulturminneforskning. Treverket i veggene i skiftekabinettene og massasjerommene skinner på ny som ved åpningen for nesten 90 år siden.

– Her har alle involverte gjort en strålende jobb. Resultatet er fantastisk og bærer preg av omsorg i alle detaljer, ned til den minste mosaikkbit, sier byantikvar Janne Wilberg.

Interiøret er historisk, men velværetilbudet er betraktelig utvidet og oppdatert. Det gamle romerbadet er blitt til infrarød badstue med kaldkulp. Her arrangeres kurs i pusteteknikk for isbadere.

I karbadrommene, der folk før i tiden kom for å vaske seg, kan dagens gjester få manikyrer, pedikyrer, ansiktsbehandlinger og styling. De nybygde behandlingsrommene kan skilte med en av byens mest omfattende menyer for kropp og ansikt, helse og skjønnhet.

Trening og pleie

– Vestkantbadet skal være et sted å hente nytt overskudd. Her kan du koble av, svømme, trene og få behandlinger tilpasset akkurat deg. Vi opplever allerede ekstrem stor interesse fra nabolaget, samtidig som etterspørselen etter byferier og staycations med velværetilbud skyter i været. Det er stas å kunne gi Oslo et så bredt tilbud som dette, sier Jarle Moen, hotelldirektør for Sommerro.

Treningssenteret og de moderne behandlingsrommene har allerede vært i drift siden Sommerro åpnet 1. september.

Tidligere i høst lanserte også Sommerro et unikt samarbeid med Laserlegene. Dr. Wai Man Chan og Dr. Kingsley Mariadasan har til sammen flere tiårs erfaring som leger og spesialister innen hudhelse og estetisk medisin. Som en del av Vestkantbadet tilbyr de konsultasjoner og behandlinger med medisinsk laser, samt øvrige behandlinger.

Vestkantbadet er et velværetilbud for hele byen. Bassenget er en del av tilbudet for Sommerros hotellgjester, men er åpent for alle mandag til fredag mellom kl. 9 og 13 og søndag mellom kl. 14 og 19.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel