fredag, juni 14, 2024

Sliter du med å sove i sommervarmen? Da er denne enkle løsningen redningen for deg

Populært

Store deler av landet har nylig hatt hetebølge, og i enkelte landsdeler har varmen vart i ukesvis.

De fleste synes det er deilig med sommer og sol, men 30 varmegrader er bedre når du sitter under en parasoll og nyter en kald drikke, enn når du skal prøve å sove og sengetøyet klistrer seg inntil den svette kroppen som vrir seg søvnløst gjennom natten.

Aircondition-anlegg er ikke spesielt vanlig i Norge. Ikke så rart egentlig, for det er jo ikke spesielt ofte vi har bruk for det!

Men selv om du – i likhet med nordmenn flest – ikke har aircondition-anlegg på soverommet ditt, trenger du ikke ligge søvnløs gjennom sommernettene. Det er nemlig en veldig enkel ting du kan gjøre én time før sengetid slik at du får litt mer behagelig temperatur når du skal sove.

Og kanskje enda bedre enn at det er veldig enkelt: Det er mye rimeligere enn om du skulle betalt strøm for aircondition. Dersom du tar en tur på badet ditt så har du antagelig løsningen på plass i hjemmet ditt allerede.

Den britiske avisa the Mirror har snakket med søvneksperten Hana Patel, som vet råd: Hun anbefaler rett og slett å legge en varmeflaske i sengen en time før du skal sove – men du skal selvfølgelig ikke fylle den med varmt vann – fyll den med deilig iskaldt vann. Da vil det være behagelig og svalt når du legger deg.

Det er kanskje fristende å prøve å fryse varmeflasken for å få den så kald som overhodet mulig? Men Patel anbefaler at du bare bruker kaldt vann. Det vil fortsatt hjelpe til med å holde kroppstemperaturen nede. Om du legger varmeflasken i fryseboksen for å få en isklump i senga, risikerer du bare å ødelegge varmeflasken. Det er helt unødvendig. Det holder i massevis å fylle den med så kaldt vann som mulig, og la denne ligge og kjøle ned sengen din i en times tid før du legger deg.

Og husk også på å fjerne varmeflasken før du svever inn i drømmeland: Det er ikke noe behagelig å våkne utpå natta, sterkt nedkjølt.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel