torsdag, august 18, 2022

Kjøl deg ned med en deilig iskald suppe fra Andalusia

Populært

Gazpacho er en kald suppe av rå, moste grønnsaker. Retten stammer fra sørlige delene av Den iberiske halvøy, men er i dag populær i store deler av Spania og Portugal. Den egner seg spesielt godt som en oppfriskende forrett eller lett lunsj på de ekstra varme sommerdagene.

Ingredienser:

700 g tomater
1 agurk
2 fedd hvitløk
1 stor løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
4 ss vineddik
4 ss olivenolje
4 tykke skiver landbrød
1 ss tomatpuré
1 liter isvann
salt
pepper

Garnityr:
1 agurk
1 grønn paprika
1 rød paprika
krutonger
2 tomater

TIPS: «Professional Blender» fra Hamilton Beach på 1,8L har motor på 1400W og trinnløs hastighetskontroll som gjør det mulig å blende, knuse, male og mye mer. Fire forhåndsinnstilte programmer og touch-kontroll, som gjør det litt enklere og mer kontrollert. Bladene er i rustfritt stål tar opp til 20.000 omdreininger/min. 8 års garanti. Blenderen kan blende smoothies og sorbet, varme opp supper og sauser, knuse is og frossen frukt samt blende nøtter til mel. Artisan K400 fra KitchenAid er høykvalitet med en høyeffektiv yteevne. Du kan blende selv de vanskeligste ingredienser og få et ensartet resultat. Modellen kommer i mange ulike farger. Den er framstilt av fomstøpt metall og har 5 års garanti. Intelli-speed-motoren på 1,5 hk holder automatisk optimal hastighet. Flere forhåndsinnstilte programmer og 5 hastigheter. High Power Blender fra Gastronoma har en motor på 2000W og hakker og knuser med 6 skarpe kniver i rustfritt stål med opptil 32.000 omdreininger/min. Blenderen har trinnløs hastighetsinnstilling og en kraftig pulsfunksjon. Beholderen har et arbeidsvolum på 2L og er laget av BPA-fri titan.

TIPS:  Bosch MCM4100 Food Processor800W anthracite har en kapasitet på 1,25L og har 2 hastighetsinnstillinger og pulsfunksjon. Den hakker, skiver, mikser, elter m.m. Kenwood Kjøkkenmaskin Elite XL KVL670S har en 1400W motor og tåler tung belastning og løser det meste på kjøkkenet. Kjøttkvern, visp, k-spade, eltekrok og blender følger med. Elite XL har en kapasitet på 6,7L, men Kenwood tilbyr også mindre og enklere maskiner. Maskinen har flere hastigheter, pulsfunksjon og mousse blander. Elegante KitchenAid Food processor på 2,1L kommer i flere farger. Motoren på 250 watt har 3 hastigheter. Med denne kan du hakke, mikse og blande.

Slik gjør du:

Del brødskivene i terninger. Ta bort skorpen.

Hakk alle grønnsakene i biter. Og bland med brødet i en foodprosessor eller blender.

Hell i litt og litt isvann og kjør blandingen til en fin mos.

Nå blander du inn vineddik, olivenolje, tomatpuré og smaker til med salt og pepper.

Suppen serveres iskald – gjerne med agurk, rød og grønn paprika, hakkede tomater og krutonger som garnityr.

TIPS: Kenwood KMX750 kMix kjøkkenmaskinhar en motor på 1000W, seks ulike hastigheter, mykstart og tar volum på opptil 5L. K Beater, kMix-visp og kMix-deigkrok følger med. KMX750 finnes i svart, hvit og rød. SMEG Blender Dolce & Gabbana er et samarbeid mellom Smeg og motegiganten Dolce & Gabbana. Serien «Sicily is my Love» er inspirert av Syd-Italias vakre landskap. SMEGs blender har fire forskjellige hastigheter og er enkel å bruke. I tillegg finnes det også tre forhåndsinnstilte programmer og mykstarts-funksjon som forhindrer søl. Beholderen rommer 1,5L. Motoren stopper automatisk ved overbelastning. Effekt 800W. SMEG Dolce & Gabbana Kjøkkenmaskin 4,8L er også fra «Sicily is my love»-kolleksjonen. Motoren er på 800W og har 10 hastighetstrinn. Leveres med deigkrok, hullkrok, ballongvisp og piskeris

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel