tirsdag, juni 18, 2024

Travel førjulstid? Stress ned med et koselig vektteppe

Populært

Et koselig vektteppe hjelper deg med å komme til ro og redusere julestress. Den omfavnende vekten får anspente skuldre til å slappe av , slik at du i stedet kan fokusere på å nyte jula.

Det er veldig koselig med jul og vinter, men det kan også være en tid full av stress som gjør det vanskelig å slappe av og sovne.

Med et vektteppe på sofaen eller sengen kan du slappe av etter en stressende dag.

Den omfavnende vekten får hjernen til å frigjøre ulike feel-good-hormoner, som oksytocin og serotonin. Det gir økt avslapning og reduserer stress, angst og bekymring.

Vi har tidligere omtalt vektdyner. En vektdyne kan være en enkel løsning for en bedre natt, en bedre dag og et bedre liv. Flere studier viser at vektdyner har en beroligende og avslappende effekt.

Vektdyner er ekstra tunge dyner. De fleste foretrekker en dyne som veier mellom 10-15 prosent av egen kroppsvekt. Det vil si at om du veier 80 kilo, velger du en dyne som veier mellom 8-10 kilo.

Med høy vekt skaper vektdynen et press på kroppen som kalles «Deep Pressure Touch Stimulation» (DPTS). Studier viser at DPTS fører til økt frigjøring av beroligende hormoner som øker velbehaget. Samtidig faller nivået av stresshormon og nivået av søvnhormonet øker.

Det å sove med vektdyne kan imidlertid være en tilvenning for mange. Da kan det være lurt å starte med et vektteppe.

Vektdyner benyttes faktisk til å bedre søvn, lindre angst, kroppslig uro og stress ved blant annet Oslo Universitetssykehus.

En av de mest kjente vektdyneprodusentene er Cura of Sweden. De tilbyr alle nye kunder fornøydgaranti. Det vil si at de lar deg prøve dynen din hjemme og om du føler at dynen, mot alle odds, ikke gir deg bedre søvn etter 30 netter kan du enten bytte til en annen dyne eller få pengene tilbake.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel