mandag, juni 24, 2024

Godt for helsen, godt for huden -og endelig også bærekraftig

Populært

Avokado er sunt både som mat og som hudpleie. Det er flere grunner til å omfavne denne frukten – men også til å undersøke hvilke forhold den faktisk er produsert under.

Avokado var en favoritt innen kroppspleieprodukter tidlig på 1990-tallet. Nå har Body Shop hentet den tilbake til kolleksjonen sin, i en mer holdbar og bærekraftig utgave enn det 1990-tallet bød på.

Helsemessige fordeler

Ved å spise avokado kan du redusere faren for hjertelidelser, lettere opprettholde vekten og redusere faren for kreft. Avokado gir dessuten også god beskyttelse for huden din.

Dersom du bruker avokado som hudpleie beroliger den ulike hudplager, forhindrer skader i huden, forbedrer elastisiteten, minimerer kviser og forhindrer tørr hud.

Foto: Body Shop

Det er ikke rart vi gleder oss til å prøve både bodybutter, dusjkrem, bodylotion og håndkrem i den nye Avokado-serien fra Body Shop.

Bærekraftig avokado

Body Shop lover at minst 94 prosent av ingrediensene i serien er naturprodukter, og de har også lagt vekt på bærekraft i kolleksjonen. Heldigvis!

Det er ikke uten grunn at avokado ofte blir utskjelt som miljøversting: Det kreves mye vann for å dyrke denne planten – som stort sett dyrkes i områder der vann er en knapp ressurs. I tillegg bidrar politikk rundt den gunstige prisen på avokadoen ofte til avskoging av regnskog – og dessverre utnyttes også arbeidskraften som sørger for at det vokser og høstes avokadoer tidvis helt rått.

Derfor er det gledelig at en så tung aktør som Body Shop igjen har satt krav til bærekraft – både når det kommer til miljø og sosiale forhold.

Oljen som benyttes til Avokado-serien er fra sørafrikansk Hass-avokado og håndprodusert, Community Fair Trade sheasmør fra Ghana. Den er produsert under forhold der du uten dårlig samvittighet kan trekke inn de kremaktige, grønne duftene av avokado med toppnoter av mandel og eple, avrundet med kokosnøtt og vanilje.

Avocado-serien fra Body Shop bruker olje fra Hass-avokado som dyrkes bærekraftig med banebrytende vannforvaltningsprogrammer i Limpopo og Kwazulu-Natal i Sør-Afrika.

Se mer om bærekraftig avokado-dyrking i filmen under:

Leverandøren som benyttes til denne serien hjelper til med å beskytte økosystemer og dyreliv, som i den truede Afromontane-skogen. De investerer også i utdanning for ansatte og deres familier, og bidrar med barnehager, skoler og medisinske tjenester i lokalsamfunnet.

Dessuten har leverandøren en såkalt «null-deponi»-politikk – det vil si at de bruker avokado som kompost etter at oljen er utvunnet.

Bransjevinner på bærekraft i hud- og kroppspleie

Forbrukere har ranket Body Shop som den 19. mest bærekraftige merkevaren på «Sustainable Brand Index» i Sverige. Her ble de også bransjevinnere innen Hud- og kroppspleie.

Selskapet har engasjert seg i kampen mot alle former for moderne slaveri, herunder utnytting av arbeidsstyrke i land der rettsvernet ikke er like sterkt som her hjemme. De har også definert at bærekraft skal veves inn i alle aspektene av den forretningsdriften de har.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel