torsdag, juli 18, 2024

Farsdagsgavene som passer alle fra ølhunden til mosjonisten – via golferen, globetrotteren og livsnyteren

Populært

Søndag 13. November er det farsdag, og tid for å vise fedre og andre menn i våre liv at de er verdsatt.

Men hva i all verden finner man som overraskelse for å glede noen som sannsynligvis har det meste han trenger?  Vi har funnet en rekke forslag. Enten du skal finne en hyggelig overraskelse til mannen som drømmer seg bort med tøffe gitarriff, gastronomen, ølhunden, supermosjonisten eller han som synes det er litt stas med James Bond-faktor, så burde det være noe her som kan være aktuelt…

Vi lover: Det er ikke en eneste drill på lista her. Undertegnede mistenker at menn i realiteten synes det er like moro å få en drill som jeg ville synes det var å få en støvsuger…

Slapp av i fred på badet med Sonos-lydsystem

Lydsystemet fra Sonos har fått en kjær plass i mange hjem. Dersom dere ikke har et trådløst lydsystem er denne Sonos One trådløse høyttaleren en god inngangsbillett til Sonos-universet, som lar far nyte noen gitarriff mens han barberer seg i fred og ro på badet. 

Sonos kan brukes som en enkelt høyttaler, eller du kan utvide til et system som fyller hele hjemmet ditt med lyd. Med en Sonos Beam, to Sonos One og en Sonos Sub kan du også lage en hjemmekino.  One Gen2 koster 2290, og har større minne og oppdatert prosessor sammenlignet med forgjengeren. (Alle priser fra 1. november 2022)

Hodetelefoner med støyreduksjon

Man kan vel like gjerne innrømme det med en gang… hvem har vel ikke sittet på flyet og drømt om å stenge skrikerungen i setet bak ute fra ørene sine? Med Sonys støydempede hodetelefoner som nylig vant Tek.nos forbrukertest stenges ungeskrik og støy ute, slik at man kan nyte musikken eller podcasten i fred. 

Modellen har den beste støydempingen fra Sony noen sinne. Enten far drar til jobben med toget, skal ut og fly eller slapper av mens barna spiller tv-spill i naborommet så vil disse sikre et kjærkomment privat lydunivers. Vi fant modellen tilgjengelig på salg til 2990 kr.

Gin & Tonic-glass fra Orrefors

Gin har eksplodert i popularitet de siste årene. Fire gin & tonic-glass fra Orrefors vil garantert falle i smak hos livsnyter-pappaen. De fire glassene er satt ned fra 799 til 599,25 kroner.

Kompletter gjerne med Truls Thomsens bok «Gin – en bartenders guide». Thomsen ved Pjolter & Punsj i Stavanger regnes som en av Norges fremste Gin-bartendere. I boka deler han både historier, tips og oppskrifter. Kanskje far blir så begeistret at han disker opp en overraskelse til mor?

Start-kit mikrobrygging

Med dette sette har far alt som trengs for å brygge eget øl, en hobby som har blitt mer og mer populær med årene. Etter første brygget er brygget, kan utstyret gjenbrukes.

Gjæringsbeholderen har en kapasitet på 30 liter, og alt som trengs for å prøve seg på en ny hobby følger med. Settet koster 730 kroner.

Foto: Foodstuff.no

Langrenns- og løpejakke til treningsentusiasten

Swix-jakken Quyantum Performance er en allsidig treningsjakke med god pusteevne. Den kan brukes som jakke eller et mellomlag til langrenn, og har refleksdetaljer som også gjør den egnet som en løpejakke i høstmørket.

Fås i blå og den klassiske rødfargen til Swix. Prisen er 2275 kroner.

Fleksibel sportsbrille

Blitz Breeze er teknisk avanserte, allsidige og pålitelige sportsbriller som passer perfekt til all type idrett og aktivitet. Brillen er laget av materiale med lav vekt og høy fleksibilitet, men nærmest uendelige muligheter for å justere og tilpasse slik at de sitter perfekt. Glasset har høy optisk kvalitet for klar og skarp sikt i forskjellig vær, komplett UV-beskyttelse, ripebeskyttelse, vannavstøtende egenskaper og minimal brytningsfeil. Satt ned fra 995 til 663 kroner.

Hugo Boss-klokken «Ikon» i sort stål

Enten far går i jeans eller dress legger «Ikon» fra Hugo Boss på litt James Bond-faktor. Og hvem vil vel ikke at mennene i våre liv skal føle seg litt ekstra stilige?

Klokken har en diameter på 44 mm, og har selvlysene indeksmarkeringer og visere. Urverket er batteridrevet kvarts, og klokken tåker dusjong, bading og svømming, men ikke dykking. Urverket har satt prisen ned fra 5145 til 1599, så her kan du gjøre et kupp.

Sporty dressklokke fra Hugo Boss

Klassisk lærreim og blå ursikve med kvartsverk (batteri), 24-timersvisning, separat sekundviser og kronograf passer både til et pent men avslappet fritidsantrekk og dressen. Diameteren er på 44 mm, og urkassen er i børstet stål.

Veil. Utsalgspris er 3210 kroner, men Urverket har klokkemodellen på salg til 1715 kroner.

Komplett sett for båtfiske

Penn, Abu Garcia og Berkley har satt sammen dette komplette settet for båt og havfiske. Her kan far hale inn de store kjempene fra saltvann og hav.

Kjøpt løst koster delene 4197 kroner, men spesialistforretningen Skitt Fiske har settet til 2469 kroner på kampanjepris.

Treningsnett til golferen

Med dette nettet kan far trene golf i hagen, uten å være potensielt farlig for naboene. Teltet kan slås sammen. Med en egnet matte og lettvekts inneballer kan far også gjøre kjellerstua om til en drivingrange.

Vi anbefaler at du også tar med denne treningsmatta. Da kan far både trene på svingen inne, med disse lettvekts treningsballene – og om han slår pent fra matta når han trener ute i hagen, slipper du at det ser ut som jordrotter har invadert plenen din.

Samsonites ultralette kabinkoffert med USB-lader

Har du noen gang reist med en ultralett koffert så vil du ikke tilbake fra det. Denne kabinkofferten fra Samsonite er med en egenvekt på 1,9 kilo ultralett, moderne, lekker og solid.

Kofferten rommer 36 liter, og er laget i støtabsorberende materiale med stillegående hjul som dreier 360 grader. Kofferten har også en innebygget USB-smartlader, slik at batteriene på telefon, pad eller annet elektronisk utstyr du har med på reisen kan lades via powerbanken. Prisen er 4299 hos Bagbrokers.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel