fredag, juni 14, 2024

Hjemme-manikyr: Slik får du neglelakken til å sitte lenge

Populært

Det tar tid å stelle og lakke neglene pent, så jo lenger lakken sitter og er pen, jo bedre er det! Godt forarbeid er nøkkelen til å holde manikyren fin lenger.

Når du skal stelle neglene begynn med en grundig såpevask av hendene dine så de er helt rene.

Myk opp huden

Når hendene er rene tar du et neglebad. Dette mykgjør neglen slik at den blir lettere å klippe. Det myker også opp neglebåndene og gammel død hud rundt neglen slik at det er enklere for deg å trekke bak neglebåndene og få bort død hud.

Peeling kan du lage selv av olivenolje og sukker, men finnes også i mange varianter i parfymerier for den ekstra gode spa-følelsen hjemme

Etter et godt bløtgjørende neglebad, vasker en håndpeeling vekk døde hudceller slik at huden regenerers raskere. Når du peeler bør du være litt forsiktigere med den tynne huden oppå hendene dine.

Det finnes mange gode peelinger å få kjøpt, men du kan også lage den selv. Bare bland olivenolje og sukker, så har du en tilnærmet gratis håndpeeling.

TIPS: Håndpeeling, neglebåndkrem og manikyrpinner er basisen for god håndpleie. Bruk gjerne neglebåndkrem om de er veldig tørre. Scratch Nails (nr. 2) har en krem du du benytter som nattkrem for å pleie og mykgjøre tørre neglebånd.

Neglebånd som sitter fast på neglene hindrer neglevekst. Når neglebadet har gjort neglebåndene dine myke skal de være lette å skyve tilbake. Dersom det sitter veldig, bruk en mjk

Det finnes også flere gode oljer dersom du trenger litt ekstra hjelp til å bløtgjøre neglebåndene. Vær forsiktig når du dytter dem tilbake, så du ikke skader neglene dine.

Få lakken til å sitte godt

Bruker du neglebåndolje så pass på vaske hendene dine godt slik at du får å avfettet neglene dine. Fett under neglelakken gjør at lakken sitter dårligere. Du kan eventuelt gå lett over med en mild lakkfjerner.

Nå filer du – hold neglefilen med 45 graders vinkel under neglen, og forsøk å alltid file mot midten sik at du ikke fliser opp neglene. Ta også lett over kantene ved neglen for å få med død hud.  For å få neglen helt tørr avslutter du ved å gå lett over den med en pussekloss.

TIPS: Base cote hindrer at neglene dine misfarges av lakken, og gir også lakken en jevnere flate slik at den fester seg bedre og dermed sitter lenger!

Nå som du har en fin og ren flate legger du basecoat. Det forhindrer at neglelakken misfarger neglene dine og gir dessuten også lakken en litt jevnere overflate å feste seg til.  Mens farget lakk legges i to lag, legger du ett lag basecoat og ett lag topcoat. Pass på at lagene får tørke godt før du legger neste lag.

Lakker i tynne, jevne lag. Topcoat gir både ekstra dybde til fargen, og beskytter også lakken slik at den varer lenger.

Å stelle negler kan være tidkrevende midt i en travel hverdag, så et tips for å få lakken til å sitte enda lenger er å gå over med et lag topcoat etter noen dager, før laget er slitt ned til fargen.

Etter lakken – tilfør rikelig fuktighet med håndkrem eller en fuktgivende håndmaske.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel