fredag, april 19, 2024

Tray bake – sunn og enkel middag på et brett

Populært

Miks og match de ingrediensene du har lyst på, stek dem på et stekebrett, og ha middagen klar på et blunk.

Alt i ett-middager som Tray bake er blitt en hverdagsfavoritt for mange. Med hele middagen i samme form, sparer du både tid, oppvask og plass på kjøkkenet, og kan gjøre andre ting mens maten nesten lager seg selv. Det er like genialt som det høres ut, forteller Britt Marlene Kåsin i en pressemelding. Hun er  matfaglig rådgiver i MatPrat som drives av Opplysningskontoret for egg og kjøtt og er en merkenøytral inspirasjonskilde som jobber på oppdrag fra den norske egg- og kjøttproduserende bonden.

Les også: Prøv en saftig og frisk marokkansk kjøttbolle-tagine med sitron og oliven

I vinden

– Dette er jo matlagingsmetoder som går langt tilbake i tid, men som tydeligvis har truffet en nerve hos mange akkurat nå, sier Kåsin og avslører at litt av trikset for et godt resultat, er å dele opp alle ingrediensene i biter, slik at det ikke tar så lang tid, og at alt blir ferdig samtidig.

IKKE BARE MIDDAG: Du kan også lage Tray Bake-dessert. Del opp et par bananer, ha dem over i en ildfast form og bak i ovnen. Topp med salte peanøtter, søte coctailbær og karamellsaus, det kommer garantert til å falle i smak hos både store og små. Foto: Matpart

– Kutt opp grønnsaker du liker, legg til en proteinkilde som for eksempel egg, fisk, storfe, svin eller kylling. Hell på litt olje, og krydre med salt, pepper, andre krydderier eller friske urter. Og her kan du også få brukt opp gårsdagens rester som allerede er kokt eller stekt, disse tilsetter du ganske enkelt mot slutten av steketiden – så blir det en god resterett også.

Les også: Kaloribudsjett etter jul? Prøv en kjernesunn smak av Thailand

Ulike råvarer har ulik steketid i ovnen, og skal ikke alltid varmebehandles like lenge, så et godt tips er å kutte grønnsaker i ulike størrelser alt etter hvor lang tid de trenger i ovnen.

Passer for alle

Og selv om hele retten tilberedes på samme brett, kan du enkelt variere smaksbildet og tilpasse middagen til ulike preferanser i familien.

Les også: Vinteren er høysesong for skalldyr: Prøv klassikeren gratinerte kamskjell

– Du kan for eksempel krydre kjøttet og grønnsakene hver for seg, og tilsette litt ekstra smak når det er ferdig. Fyller du på med båter av appelsin eller sitron, kan du skvise det over på tallerkenen til slutt. Friske urter, feta, oliven, granatepler, finhakket vårløk, nøtter eller frø egner seg også godt for å få «prikken over i’en» før servering.

Her er det nesten bare fantasien som setter grenser, sier Kåsin.

Prøv for eksempen Tray bake med kylling!

Andre oppskrifter:

Vilt god tapas med reinsdyrkjøtt
Rødbeter i mange fasonger – som snacks, lunsj og middag
Svensk klassiker: Västerbottenspai
Så lett lager du pasta uten pastamaskin
Fårikål – så lett lager du festmåltidet
Sesongmat: Klar for krabbefest? Tre herlige oppskrifter
Nyt en deilig Quiche Lorraine

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel