fredag, juni 14, 2024

Prøv en saftig og frisk marokkansk kjøttbolle-tagine med sitron og oliven

Populært

Denne saftige og friske gryten smaker nydelig, sommer som vinter. Dessuten er den kalorifattig! En porsjon inneholder rundt 390 kalorier.

Det finnes egne tagine-gryter, men om du ikke har det går det fint med en vanlig gryte også. Huslig bruker selv en av de stødige støpejernsklassikerne fra Le Creuset.

Oppskriften er beregnet på fire personer, men av erfaring vet vi det er fort at middagsgjestene gjerne kan tenke seg en ekstra porsjon, så dersom dere er fire voksne som liker mat i middagsselskapet kan du gjerne gange opp til seks porsjoner.

Ingredienser

3 løk
500 g lammekjøttdeig
1 sitron (både skall og saft skal brukes)
1 ts spisskummen
1 ts kanel
En klype cayennepepper
En god håndfull bladpersille
2 ss olivenolje
Ingefær (omtrent på størrelse med en tommeltott)
1 rød chili
En klype safran-tråder
2,5 dl lammekraft – dette kan være vanskelig å få tak i, bruk alternativt kyllingkraft
1 ss tomatpuré
100 g svart kalamata oliven uten stein
En håndfull hakket koriander

couscous eller ferskt brød til servering

Kokkekniv og grønnsakskniv fra Porsgrund Porselænsfabrik. Porselenesknivene er laget av en type porselen som ligger rett under diamant på hardhetsskala og passer utmerket til å kutte grønnsaker, benfritt kjøtt og lignenede. Porselenet vil være skarpt i lang tid og vil ikke ruste eller sette smak på maten. Fra Christiania Glasmagasin

Slik gjør du:

Skrell løken og kjør den i en foodprosessor til den er finhakket.

Bland lam, skallet fra sitronen, spisskummen, kanel, cayennepepper, persille og halvparten av løken i en stor bolle. (Bare bruk hendene for å kna det godt sammen).

Når kjøttfarsen, krydder, sitronskall, løk og persille er er godt blandet former du små kjøttboller. Fres dem raskt i en stekepanne.

Stekepanne på 28 cm fra Jamie Oliver Cook’s Classics fra Tefal. Stekepannen er laget av robust rustfritt stål med et effektivt, titanforsterket non stick belegg som gjør både matlagingen og rengjøringen lett som en lek. Stekepannen tåler alle typer kokeplater, inkludert induksjon. Fra Christiania Glasmagasin

Varm oljen i gryten, eller i en tagine-gryte med lokk om du har det.

Tilsett den andre halvdelen av den finhakkede løken, ingefær, chili og safran.

Stek i 5 minutter til løken er myk og begynner å få farge.

Tilsett saften fra sitronen, kraft, tomatpuré og oliven, og kok opp.

Støpejernsgryte 4,2L fra Le Creuset i fargen cerise (finnes i flere farger). Støpejern er kjent for å være et materiale av høy kvalitet, og støpejernkonstruksjonen holder godt på varmen. Støpejernsgryten sørger for at maten får en jevn steking og bruning. Perfekt til tilbereding av supper, kjøtt, gryteretter, bakverk og langtidsstekt mat. Gryten tåler alle typer varmekilder og kan vaskes i oppvaskmaskin. Fra Christiania Glasmagasin

Når blandingen småputrer legger du i en og en kjøttbolle, og lar de putre under lokk i 20 minutter, vend kjøttbollene et par ganger.

Ta av lokket, tilsett koriander og la gryten småkoke uten lokk i 10 minutter til væsken har tyknet litt.

Server varm med couscous eller ferskt brød.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel