Krabbe er perfekt festmat for høstens sosiale krabbelag. Den er enkel å servere og det skaper god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i klørne og i krabbehusets små rom.
Mange liker krabbene best naturell – vi har fått noen tips fra GodFisk.no du kan ta med deg på veien.
TIPS: Ikke kast sjømat-restene: Spar de heller for å lage denne gourmet-klassikeren
Vil du prøve en ny vri anbefales pepperkrabbe. Og har du rester? Da kan du rocke opp hverdagspastaen.
Krabbe naturell (4 personer)
4 stk krabbe
loff
smør
majones
2 stk sitron
eddik
pepper
Krabbe naturell kjenner de fleste til. Alt du trenger er kokt krabbe, dill om du vil, sitron, majones, litt salat og noen gode tips på veien.
Beregne en til to krabber per person og gjerne flere løse krabbeklør.
Kjøp krabbe ferdig kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk.
Bruk skalldyrgaffel eller spiss pinsett for å finne maten inne i klørne og krabbehuset. Bruk nøtteknekker eller klotang til å åpne klørne.
Husk også skylleboller og rikelig med servietter.
Skal du koke krabber selv? Slik koker, renser og deler du krabber.
Pepperkrabbe (2 personer)
Ingredienser
2 kg krabbeklør
8 cl soyasaus
2 ss honning
2 ss black pepper sauce
20 pepper, hel sort
4 båter lime
1 limesaft
2 stk sjalottløk
3 stk vårløk
olje
Sriracha-dressing
4 ss majones
1 ts sriracha
Slik gjør du
Vil du prøve en ny vri på krabbeklørne er pepperkrabbe tingen.
Kakk sprekker i krabbeklørne slik at du kommer til krabbekjøttet.
Ha olje og løk i en varm stekepanne. Tilsett soyasaus, honning og black peppersauce. Varm til det tykner.
Tilsett krabbe og limebåter og vend inn i blandingen. La putre til krabben er varm.
Rist sort pepper i panna og mal den i morter. Ha på, sammen med vårløk, til slutt.
Server med ristet brød og Shriracha-majo.
Kilde: Norges sjømatråd
Basilikumpasta med krabbeklør (4 personer)
Ingredienser
20 stk krabbeklør
4 pors pasta
2 fedd hvitløk
0.5 stk chili, rød
2 ss olivenolje
salt og pepper
Saus
1 potte basilikum, frisk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
Server med
2 stk lime
Slik gjør du
Rens krabbeklørne.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og chili, og stek raskt i olivenolje sammen med krabbeklørne, litt salt og pepper.
Kjør basilikum, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en blender til det blir en glatt saus.
Sil kokevannet av pastaen og vend den inn med basilikumsausen.
Kilde: Norges sjømatråd