onsdag, mars 3, 2021

Slik skiller du et salathode på en-to-tre

Populært

Har du stått på kjøkkenet før, og skrelt salaten blad for blad? Det tar ganske lang tid, ikke sant? Og jo lengre inn du kommer, jo mindre blir bladene, og jo mer knotete blir det. Her skal du få et genialt tips til hvordan du kan skille bladene fra hverandre på en-to-tre.

Det finnes uendelig mange typer salater, og mange av dem finner du i norske matvarebutikker. De mest kjente, og mest kjøpte typene i Norge, er vanlig salathode, isbergsalat, crispisalat og hjertesalat.

En revolusjon innen salatverdenen

Men ifølge Bama, har det skjedd en revolusjon innen salatverdenen, både når det gjelder sorter og retter. For bare få år siden, var salat synonymt med en hakket kinakål med agurk og tomat. I dag kan en salat være et saftig, mettende måltid, full av smak og næring. Det finnes et vell av spennende salattyper å velge mellom, og smakene, fargene og teksturene er mange.

Ingrediensene kan man variere fra kjøtt og grønnsaker til frukt, nøtter og ost. Og gjerne en blanding. Bare fantasien setter stopper hvor hva man kan putte i salaten. Salaten kan både fungere som hovedmåltid, eller som tilbehør til middagen. Og salat passer godt både til lunsj og middag.

En gammelt kokketriks

Nå skal du få et skikkelig lurt triks til hvordan du kan skille salatbladene fra hverandre på få sekunder. Dette er et gammelt triks som kokker har brukt i mange år, og det funker på alle typer salater.

Slik gjør du:

1 Ta salathodet og slå bunnen mot et hardt underlag, for eksempel mot kjøkkenbordet, kjøkkenbenken, eller en skjærefjøl.

2 Ta godt tak i bunnen av salaten og riv den ut.

3 Bladene faller fra hverandre og de er klare til å brukes.

Her kan du se en video av hvordan du gjør det. Genialt, ikke sant?

LES OGSÅ: Sett en halv salat i vann og se hva som skjer like etter

75,192FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel