Omelett er perfekt til frokost, lunsj, i matpakken eller som mellommåltid. Omelett er en perfekt redningsplanke for tomater som holder på å bli dårlige. Bruk gjerne også litt middagsrester, eller grønnsaker du har liggende.
Hemmeligheten bak en god omelett er å steke den på svak varme. Oppskriften under er for to porsjoner. Og oppskriften er selvsagt ikke noe fasit – omelett er en fin måte å benytte rester av potet, tomat, løk og mye annet.
Relatert:
1) Restemat: Lag en kjapp asiatisk klassiker med ris-restene
2) Plastfritt med «bee wraps»: Slik lager du bivoks-innpakning
3) 4 av 5 kaster mat – dette er hovedårsakene til matsvinn
4) Så mye kan du spare på å unngå matsvinn
5) De 5 beste tipsene for å kaste mindre brød
Dette er basisen:
4 stk egg
4 ss lettmelk
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ss margarin (til steking)
Dette kan du legge til:
100 g tomater
0,25 stk løk eller rødløk
100 g spinat – eller bruk gjerne rester av basilikum og andre krydderurter som synger på siste verset
Enten du har tomater, poteter eller urter som er på vei ut på dato – det passer fint i en omelett… ta det du har til overs i kjøleskapet fra gårsdagens middag.
Andre oppskrifter å prøve:
1) Prøv en saftig og frisk marokkansk kjøttbolle-tagine med sitron og oliven
2) Kaloribudsjett? Prøv en kjernesunn smak av Thailand
3) Svensk klassiker: Västerbottenspai
4) Så lett lager du pasta uten pastamaskin
5) Nordisk lakse-sashimi
Slik gjør du :
Pisk eggene lett sammen og ha i lettmelk, salt og pepper.
Del tomatene (eller potetene) i skiver, og skjær løken tynne strimler.
Smelt margarin i en stekepanne og hell i blandingen.
Fordel spinat, cherrytomater og løk over. Stek omeletten på svak varme til den stivner.
Server med ekstra godt brød – eller legg som en hyggelig overraskelse i matpakken.