mandag, februar 26, 2024

Laks og pesto med asparges – slik Hellstrøm lager den

Populært

Laks med pesto og asparges er en av Hellstrøms hemmeligheter fra havet. En rask, enkel og velsmakende middag for store og små!

I flere tiår har Eyvind Hellstrøm hatt en forkjærlighet for fisk og skalldyr.

Sammen med sin samboer Anita Rennan er den norske mesterkokken aktuell med boken «Hellstrøms hemmeligheter fra havet», som utelukkende består av sjømatoppskrifter.

– Jeg har reist mye rundt i verden og vært ambassadør for norsk fisk og skalldyr i flere land. Ønsket om å lage en rendyrket bok om sjømat har derfor vært der lenge og er et resultat av at mat fra havet har vært en religion for meg i alle år, sier Eyvind Hellstrøm.

En av oppskriftene han deler som en appetizer på hele boken er laks med pesto og asparges

Laks er en råvare som ikke bare er blitt verdens mest populære fisk, men som også treffer den yngre målgruppen veldig godt, ifølge Sjømatrådets innsiktsdata. Det overrasker ikke Eyvind Hellstrøm.

– Med tanke på laksens konsistens og tekstur er det enkelt å forstå. Den er lett å like og er tilgjengelig over alt. For sjømatkonsumet i Norge er det positivt at laksen drar lasset blant de unge, sier Hellstrøm.

Veil. pris 479. Pris hos Adlibris: 419

Ingredienser (4 p)

600 g laksefilet
8 asparges
gulrot
nypotet
4 ss olivenolje
salt
basilikum, frisk

Pestosmør

15 cl olivenolje
100 g smør
1 potte basilikum, frisk
4 fedd hvitløk
30 g parmesan
2 ss pinjekjerner
1 krm Cayennepulver

Slik gjør du

Skrell hvitløk og ta ut spiren. Bland alle ingrediensene til pestosmør i en kjøkkenmaskin/blender og kjør til det får en glatt konsistens. 

Kok asparges, røtter og poteter i samme kjele. Start med potetene som har lengst koketid, deretter røtter og til slutt asparges i litt vann med olivenolje og salt til de er møre.

Del laksefileten i mindre biter på ca. 3 x 3 cm. Varm en stekepanne med litt av olivenoljen og stek laksen raskt og lett i oljen. Ta den ut av pannen straks den har fått litt farge, og legg den over på et brett eller i en form.

Varm opp pestosmør i en kjele.

Bland halvparten av pestosausen med laksen og la den trekke ferdig.

Bland asparges, poteter og røtter på varme tallerkener, arranger med laksen og øs over resten av pestosausen.

Dekorer med basilikumblader.

Kilde: Godfisk.no

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel