fredag, juni 9, 2023

Plastfritt med «bee wraps»: Slik lager du bivoks-innpakning

Populært

Enten du skal ha matpakke eller dekke til restene så er bivoksinnpakning et godt alternativ til plast.

Du kan kjøpe bee-wraps ferdig, men de er også enkle å lage selv. Bivokskluter kan brukes om og om igjen. Du skyller dem med kaldt vann og vasker av med mild såpe. Pass på at du ikke skyller i så varmt vann at bivoksen smelter.

Relatert: 8 eksempler på hvordan du kan gjøre gamle stoler om til flotte benker

Bivoksinnpakninger er ikke lufttette og du kan derfor ikke bruke dem til å pakke inn rått kjøtt, ost og andre ting som krever lufttett oppbevaring. Til matpakker og restemat du spiser dagen etter, enten det er et smørbrød, en skål med middagsrester eller et halvt eple, så er bivoksinnpakning et godt alternativ til plast.

Ikke kast eller bruk plast når du har halve sitroner. Pakk dem inn i beewraps! Faksimile: Instagram/_beegoody

Noen oppskrifter på bivoks-innpakning bruker treharpiks og jojobaolje. Etter litt resarch fant vi ut at Good Housekeeping hadde gjort en test av dette, og funnet ut at disse relativt dyre ingrediensene ikke ga bivoksinnpakningen noen vesentlige fordeler. Derfor har vi som dem valgt å kutte ut harpiks og jojobaolje.

Relatert: Slik lager du enkelt et babynest

Du trenger:

Tøystykker i 100 prosent bomull (velg en tynn og lett variant)
Pensel
Bivoks (enten pellets, eller bivoks i blokk som du rasper med et rivjern)
Bakepapir

Slik lager du bee-wraps:

1. Sett ovnen på 62-64 grader. Pass på at det ikke blir for varmt. Bivoks kan svis når temperaturene kommer over 70 grader.

2. Klipp opp stoffet i passe størrelser – alt etter hva du har tenkt å pakke inn. 18 x 18, 20 x 20 32 x32 og 42 x 42 er vanlige størrelser.

Relatert: For både din egen og miljøets skyld bør du hekle oppvaskkluter – Her er 10 nydelige mønstre

3. Legg tøystykket på en stekeplate dekket med bakepapir, og strø bivoks-pellets over. Pass på å fordele jevnt, og at du også har pellets nær kantene.

4. Sett stekebrettet med tøystykket og bivoks-pellets i stekovnen og vent til pelletsene har smeltet helt. Steketiden varierer litt, men det går ganske raskt så du kan regne med ca. 5-8 minutter.

5. Når pelletsene har smeltet helt, tar du bakebrettet ut av ovnen, og pensler bivoksen pent utover hele tøystykket. Pass på å dekke hele kluten jevnt, og vær grundig med kantene.

6. Heng bivoksinnpakningen til tørk

1,226FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel