fredag, april 19, 2024

Nordisk lakse-sashimi

Populært

Endelig har Norge åpnet igjen. Og dersom du bor et sted der det har vært ekstra strenge regler, er det sikkert mange du gleder deg til å se igjen. Samtidig er det temmelig krevende å gå fra null tempo til hundre og ti.

Du skal ha gjester – eller bare nyte en koselig kveld med familien. Men batteriene dine er allerede på sparebluss, og timeplanen er sprengt. Høres det kjent ut? Det finnes faktisk en veldig enkel løsning!

Sashimi er sunt og godt, og veldig lett å lage – på kort tid! Har du en Salma back loin laksefilet tryller du frem et fantastisk måltid på 15 minutter.

Start med en god back loin fra Salma, en skarp kokkekniv og deilig tilbehør. Vi har prøvd denne Salma-oppskriften og anbefaler den varmt!

Sashimi med nordisk vri

600 g Salma laks, back loin
1 pose sukkererter
200 g reddiker og beter
200 g nykål eller spisskål
1 stk pære
1 dl rips eller stikkelsbær
1 neve brønnkarse eller salattopper
1 boks Crème Fraîche
1 ss pepperrot fra tube

Del sukkerertene på midten. Skjær tynne skiver av reddikene og betene – bruk gjerne mandolin om du har det, for å få ekstra tynnskårne og fine skiver. Strimle kålen, og skjær tynne biter av pærene. Bruk rips til dekor og dandér pent langs kantene på et fat.

Skjær laksen i tynne skiver og legg i midten av serveringsfatet, med grønnsakene rundt.

Bland Creme Fraiche og pepperrot som dip.

Sitronolje smaker godt til denne varianten. Da blander du 3 ss friskpresset sitronsaft og 3 ss olivenolje. Ha gjerne i litt finrevet sitronskall også.

Kilde: Salma

Ponzusaus

Dersom du vil ha en mer klassisk variant er det lett å lage ponzusaus å kombinere med laksesashimi.

0,5 dl soyasaus
0,5 stk lime (saften)
1 ss riseddik
1 ss honning
0,5 stk finhakket rød chili
Finhakket frisk koriander

Bland alt i en bolle. Du kan gjerne lage den litt før den skal serveres, da det vil gi smakene anledning til å utvikle seg.

Kilde: Meny

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel