Lyst på noe søtt og godt? Prøv denne lettlagede klassiker fra Syd-Italia.
Denne nydelige kaken fant vi på bloggen til Luisa Orizio. Den er veldig enkel å lage, og du har trolig de fleste ingrediensene som trengs i skapet.
Les også: Tilbered kjøtt som er mørere enn smør med sous vide
Les også: Sesongmat: Klar for krabbefest? Tre herlige oppskrifter
Ingredienser:
250 g mel
250 g sukker
100 g smør
1 hel appelsin (inkludert skall)
3 egg
2 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Les også: Sesongmat: Slik koker og renser du krabbe
Les også: Nå er det tid for sei – prøv denne herlige og sunne smaksbomben
Glasur:
100 g sukker
Juice av 1 appelsin
50 g kandisert appelsin eller 50 g appelsinmarmelade
Slik gjør du:
Ha egg og sukker i en bolle og visp til blandingen er skummende og hvitaktig.
Tilsett gradvis smeltet smør, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland godt.
Skjær appelsinen i biter (fjern steinene, men behold alt det andre – inklusive skallet). Bland alt godt til du får en puré. Bland så appelsinpuréen godt inn i resten av kakerøren.
Les også: Deilig mat i sesong nå: Plommer gratinert med blåmuggost
Les også: Nordisk lakse-sashimi
Hell blandingen i en godt smurt form på cirka 20-22 cm. Pass på at overflaten er jevn og stek kaken i en forvarmet ovn på 170 ° i ca 35 minutter.
Ta strikkepinnetesten for å sjekk at kaken er stekt.
Slik lager du glasuren:
Ha sukker og appelsinjuice i en kasserolle og kok i noen minutter til alt sukkeret er oppløst og blandingen har tyknet.
Les også: Lun aubergingrateng
Les også: Boeuf Bourguignon – sosekjøtt på fransk
Tilsett kandisert appelsinskall (eller appelsinmarmelade om du heller bruker det) og bland godt. Pensle overflaten av kaken med glasuren.