tirsdag, juni 18, 2024

Gled bestemor og bestefar med en kakeboks pyntet med barnebarna

Populært

Det er jul og tid for koselige små gaver. Men hva gir man bestemor og bestefar som har alt? Barnebarna er det eneste de ikke får nok av…

Vi kom over disse herlige kakeboksene i metall er der man kan pryde lokket med et bilde av barnebarna.

Kakeboksene kommer i forskjellige design: Rektangulær, Hjerte, Rund, eller kvadratisk.

Fylles de i tillegg med småkaker barnebarnet har vært med på å lage tror vi nok dette blir en sikker vinner – enten under juletreet eller som en hyggelig oppmerksomhet i førjulstiden.

Ettersom kakeboksen skal lages også, og det er stor pågang på personlige gaver før jul, må man ta høyde for 12 dagers leveringstid.

Forøvrig fant vi også en rekke andre kjekke kakebokser. Julekaker flest skal nemlig helst ikke ligge i plast. Et unntak er smultbaksten, men for lengst mulig holdbarhet trives de øvrige sortene best i metallbokser.

For å bevare smak og ferskhet bør julebaksten vår ifølge Opplysningskontoret for brød og korn generelt oppbevares på en ren, tørr og mørk plass med lite luft. Dette skyldes at julekaker inneholder sukker, salt og fett. Mens sukker og salt er konserverende, kan fett harskne. Lys, luft og fuktighet kan redusere holdbarheten. 

Villeroy & Boch og Kitchencraft har vakre, bokser med rød som dominerende julefarge og klassiske julemotiv. To av Villeroy-boksene har dessuten også et sjarmerende eple på toppen.

Og dersom du er blant de mange som samler på Norgesglasset, eller Porsgrund-seriene Nisse og Dompap, så finnes det også kakebokser i disse seriene.

Norgesglasset har fått sin renessanse, og mange har begynt å samle på denne serien som så dagens lys første gang i 1902. I år har det dessuten kommet flere spennende nyheter med den ikoniske Norge-logoen.

Like så er det med Porsgrunds nisseservise som svært mange av oss har hjemme. Visste du at det var fabrikksjefens 11-årige datter som tegnet dekoren på det sagnomsnuste serviset i 1899?

Også Kähler Hammershøi har en boks.

Og de som vil ha en hvit eller en ultramoderne jul vil nok like Blomsterberg-boksene.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel