mandag, juni 24, 2024

Perfekt grill-tilbehør: Slik lager du aioli a la Jamie Oliver

Populært

Denne smakfulle aioli-oppskriften er perfekt som dip for pommes frittes, til reker eller som tilbehør til grill-kvelden.

Det er raskt og enkelt å lage aioli, og denne nydelige dip’en passer i så utrolig mange sammenhenger. Aioli-oppskriftene kommer i mange varianter, men vi har forelsket oss litt i denne hvitløksvarianten fra Jamie Oliver.

Relatert:
Legg nypotetene på grillen i sommer
Slik griller du den perfekte biffen
Burgersauser du lager på 1-2-3

Ingredienser

½ fedd hvitløk
havsalt
nykvernet sort pepper
1 stor eggeplomme
1 ts dijonsennep
570 ml ekstra virgin olivenolje
sitronsaft (smakes til – kan også utelates, men er veldig fin vri når du serverer til sjømat)

Aioli med sitronsaft er god til sjømat/skalldyr. Dersom det er til grillmaten utelater vi i Huslig sitronsaften, men kan fort finne på å blande inn litt finhakket chili i stedet.

Slik gjør du

  1. Knus hvitløken med 1 ts salt i en morter (eller bruk enden av en kjevle i en metallbolle).
  2. Ha eggeplomme og sennep i en bolle og visp sammen. Tilsette olivenolje litt etter litt mens du visper kraftig. Pass på å vispe nok, slik at det ikke skiller seg. Når du har blandet inn en fjerdedel av oljen, kan du begynne å tilsette resten i større mengder.
  3. Når blandingen tykner, tilsetter du sitronsaft om du velger å bruke det i aiolien din. Dersom det er til sjømat og skalldyr er det godt med olivenolje, men Huslig pleier selv å utelate den når aiolien er til grillmaten….
  4. Når all oljen er blandet inn tilsetter du hvitløk. Det går også an å blande inn finhakket chili og andre smaker. Dersom du ønsker det, så er det her du blander inn det.
  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitronsaft.
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel