20
Denne smakfulle aioli-oppskriften er perfekt som dip for pommes frittes, til reker eller som tilbehør til grill-kvelden.
Det er raskt og enkelt å lage aioli, og denne nydelige dip’en passer i så utrolig mange sammenhenger. Aioli-oppskriftene kommer i mange varianter, men vi har forelsket oss litt i denne hvitløksvarianten fra Jamie Oliver.
Relatert:
Legg nypotetene på grillen i sommer
Slik griller du den perfekte biffen
Burgersauser du lager på 1-2-3
Ingredienser
½ fedd hvitløk
havsalt
nykvernet sort pepper
1 stor eggeplomme
1 ts dijonsennep
570 ml ekstra virgin olivenolje
sitronsaft (smakes til – kan også utelates, men er veldig fin vri når du serverer til sjømat)
Aioli med sitronsaft er god til sjømat/skalldyr. Dersom det er til grillmaten utelater vi i Huslig sitronsaften, men kan fort finne på å blande inn litt finhakket chili i stedet.
Slik gjør du
- Knus hvitløken med 1 ts salt i en morter (eller bruk enden av en kjevle i en metallbolle).
- Ha eggeplomme og sennep i en bolle og visp sammen. Tilsette olivenolje litt etter litt mens du visper kraftig. Pass på å vispe nok, slik at det ikke skiller seg. Når du har blandet inn en fjerdedel av oljen, kan du begynne å tilsette resten i større mengder.
- Når blandingen tykner, tilsetter du sitronsaft om du velger å bruke det i aiolien din. Dersom det er til sjømat og skalldyr er det godt med olivenolje, men Huslig pleier selv å utelate den når aiolien er til grillmaten….
- Når all oljen er blandet inn tilsetter du hvitløk. Det går også an å blande inn finhakket chili og andre smaker. Dersom du ønsker det, så er det her du blander inn det.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitronsaft.