fredag, mai 29, 2020

Derfor skal du ikke ta bort folien på smørpakken

Populært

5 gode råd for å opprettholde en sunn insektbestand hjemme i hagen

Vi har alle et forhold til insekter. Enten vi grøsser over edderkopper, klasker etter mygg, smekker fluer eller lar oss fascinere av sommerfuglenes skjønnhet,...

Sengen din er full av ekle kryp – slik blir du kvitt dem

Hvor hurtig er du til å re sengen din når du står opp om morgenen? Det kan sikkert høres banalt ut, men faktisk kan det...

Slik vasker du hjemme for å ta knekken på koronaviruset

Folkehelseinstituttet (FHI) har delt flere vaskeråd til folk som er hjemme i karantene. Dette er råd vi alle også med fordel...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt skikkelig

De fleste har ett eller flere skjærebrett på kjøkkenet. Men selv om man rengjør de med såpe og vann etter bruk, har de en...

River du av folien som sitter under lokket på smørpakken? De fleste gjør nok det. Men det kan faktisk lønne seg å la den ligge på.

Har du noen gang lurt på hvorfor denne folien sitter under lokket på smørpakken? Kanskje har du aldri tenkt over det, og bare gjort som meg og de fleste andre, bare revet den av første gang du åpnet pakken. Det du kanskje ikke visste, var at denne folien faktisk har en funksjon.


Dette må vi til bunns i

Den svenske nettavisen Nyheter24 bestemte seg for å finne ut hvorfor denne folien ligger på smørpakken. Det kan vel ikke være helt tilfeldig? Og de fikk rett. Det er slettes ikke tilfeldig at den er der.


Avisen tok kontakt med Arla, som er et dansk/svensk samvirkeselskap som er eid av 11.600 melkeproduserende bønder fra de 7 landene Danmark, Sverige, Storbritannia, Tyskland, Belgia, Luxembourg og Nederland. Arla er den største produsenten av meieriprodukter i Europa.

Daniel Emilson er pressesekretær i Arla. Han forteller at folien er der for å forlenge smørets holdbarhet.

– Formålet med folien er å kunne lagre produktet lengre. Man vil unngå at luft kommer i kontakt med mat, for da eldes den fortere, sier Daniel.

For deg som ikke bruker smør daglig

Daniel legger til at du bør la folien være på etter du har åpnet pakken, dersom du ikke bruker smøret så ofte.


Denne feilen var ikke vi klar over! Foto: Huslig

– Hvis du bruker det mer sjeldent, mindre enn en gang om dagen, da er det nok best å la det bli. Da ruller du det opp litt og så ruller tilbake, sier han.

Bruker du derimot smør hver dag, rekker ikke smøret å bli dårlig. Da kan du bare rive folien av med en gang.

Så vet du det. Og det kan jo være en grei ting å ta med seg nå som vi alle har blitt mer oppmerksom på matsvinn.

72,037FansLik
258FølgereFølg

Siste artikler

Lik oss på Facebook:

Neste artikkel