mandag, juni 24, 2024

Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige

Populært

1 av 3 nordmenn griller minst en gang i uken nå i grillsesongen, og det er folk sør i landet som griller aller mest. Men har du forsøkt å legge grønsaker på grillen?

– Folk elsker å grille og de som bor på østlands- og sørlandsområdet er de som griller oftest. Undersøkelsen viser at mange kan med fordel legge enda mer grønnsaker på grillen. Det som grilles aller mest er kjøtt, pølser og burgere og det som grilles minst er grønnsaker, fisk og frukt, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Grillede grønnsaker fremhever smak og saftighet

Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige og gode. Grillede grønnsaker er med på å heve sommermåltidet.

Det er lett å imponere med. Og det beste av alt: Det meste kan grilles.

Gode helsegevinster med mer grønt på grillen

Sagen mener det er flere gode grunner til at grønnsaker på grillen er et godt valg.

– Griller du mye grønnsaker blir det mindre plass til det vi gjerne kan spise litt mindre av. Grillmåltidet kan fort bli noe av det mest næringsrike du lager i sommer, og da ser jeg ingen grunn til å ikke grille hver dag det er fint vær ute, sier hun.

De fleste spiser gjerne en salat til grillmåltidet, så grønnsakene kommer inn på et vis. Men hvorfor ikke prøve grønnsaker på grillen også – det gir variasjon, gode smaker og matglede.

Metter og nærer

Grønnsaker inneholder vitaminer, mineraler og godt med fiber, og det er godt kjent at det å spise mye frukt og grønt gir redusert risiko for hjerte og karsykdom og flere kreftformer. Fiber gjør at du holder deg mett til neste måltid og gjør godt for fordøyelsen. 

– For at vi skal spise nok gjennom dagen er en god huskeregel at halve tallerken bør være grønnsaker og frukt, og husk potetene tilhører «den andre halvdelen», avslutter ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

I filmen under her kan du hente inspirasjon til neste grillmåltid:

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel