tirsdag, mars 28, 2023

Fem morsdagsgaver som er gratis å gi og varmer å få

Populært

Gaver trenger ikke nødvendigvis å koste veldig mye for å glede stort.

Søndag er det morsdag. Gjennom historien har morsdagen gjenoppstått ulike steder. På 1600-tallet begynte de kristne i England å feire jomfru Maria, forteller Meny. Dette ble etter hvert en høytid som inkluderte feiringen av alle mødre.

Mot slutten av 1800-tallet begynte flere kirkesamfunn i USA å feire morsdagen, og la grunnlaget for morsdag slik vi kjenner den i dag. Her i Norge ble den aller første morsdagen feiret i metodistkirken i Bergen i 1919.

Det er vanlig å gi gaver, men de trenger ikke koste så mye. En blomsterbukett er selvsagt alltid populært. Dersom du ønsker en mer personlig vri så er det flere ting du kan gjøre for mor som garantert vil varme.

1. Frokost

Hva med å diske opp med en god frokost? I mange hjem er dette mors jobb, og vi er ikke i tvil om at det vil være populært å bli overrasket med at jobben allerede er gjort når hun står opp.

Foto: Tony Flood/Pixabay

En god frokost er også et samlingspunkt der familien får hygge seg med kvalitetstid sammen.

Vi har tidligere delt oppskrift på en eggesalat som er godt tilbehør til røykelaks – og dessuten kan spises som pålegg i seg selv. Rødbetesalaten i den samme saken er ekstra god sammen med skinke og posteier.

Eggemuffins er et varmt alternativ til forkostbordet – du lager dem på 10 minutter. Og vil du ha noe friskt og godt å drikke til  kan du trylle frem en herlig smoothie – her er tre varianter.

2. Husvask eller snømåking

De er nok flere som setter pris på et rent hus enn det er som setter pris på å vaske. Hva med å tilby mor å stikke ut og gjøre noe mer lystbetont neste gang helgevasken skal tas, mens du vasker for henne?

Relatert: 7 tips : Slik vasker du badet på fem minutter

Om du har en mamma som helst vil «styre» husvasken selv, så går det an å for eksempel vaske vinduer, ta snømåking ut året eller tilby å gjøre en annen oppgave i huset.

3. Kjøring

Dersom du har en eldre mor som ikke kjører selv, kan det å tilby å kjøre henne til eller fra en fast aktivitet hver uke være en flott gave.

Foto: Pexels/Pixabay

Om man alltid må ta taxi eller kollektivtransport til ting er det ikke like greit å komme seg ut. Blir man kjørt og hentet er det hele straks mye enklere.

4. Hundelufting om morgenen

For en familie er morgenen ofte et lett kaotisk tidspunkt på dagen. Har dere hund og du fortsatt bor sammen med din mor, vil hun garantert bli glad om du lover å ta hunden ut på morgenturen det neste halvåret.

Foto: Elena Rogulina/Pixabay

5. Bak en kake

Morsdag er en dag der kake hører til tradisjonen – og mye godt kan man bake selv. Her er et par forslag:

En frisk sitronmarengspai

Glutenfri appelsinkake

Vårvariant av den berømte pavlovaen

1,223FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel