fredag, juni 14, 2024

Tre varianter av eggemuffins til frokostbordet

Populært

Det er godt med varmretter til frokost. Denne enkle eggerettet visper du sammen på noen minutter, og den kommer rykende fersk ut av ovnen innen bordet er dekket.

Oppskriften gir deg seks store eggemuffins. Skal du ha en større porsjon, for eksempel 12, er det bare å doble oppskriften.

Vi har med tre forslag til ting du kan ha i frokost-muffinsen, men her er det fritt frem å mikse og matche. Eggemuffins er en flott måte å bruke opp rester. Dersom du har i grønnsaker som krever litt mer koketidkan det være lurt å la dem svette litt i stekepanna før du bruker dem som fyll.

Les også: Høsten er tid for te og lange frokoster
Les også: Lyst på noe sunt og godt? Prøv disse havegrynspannekakene

Dersom du har muffins til overs etter frokost kan du oppbevare dem i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil tre dager.

Basisingredienser

6 store egg

1 ss finhakket løk (du kan bruke både rød og gul løk)

1 ss melk

Salt og pepper

Forslag til topping

  • Finhakket tomat og spinat
  • Bacon og ost, f.eks. en smaksrik cheddar
  • Sopp og paprika

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader.

La den finhakkede løken surre i stekepanna til den blir myk

Smør muffinsformer

Bland egg, melk og løk til en røre, og smak til med salt og pepper.

Hell røren i muffinsformene til de er halvfulle.

Ha i topping

Sett i ovnen i 15-20 minutter.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel