torsdag, juli 18, 2024

Ekspertens tips for å få skinnende rene vinduer

Populært

Hvilken metode som er best for å vaske vinduer og speil avhenger litt av hvor skitten overflaten er.

Dersom det er tøffe flekker må du kanskje forvaske. Om vinduene er rene og du bare vil de skal skinne litt ekstra så er det nok med klut og vann.

Line Mercedes Åramnes er leder kvalitet og utvikling hos rengjøringsselskapet CityMaid. Hun har delt sine beste tips til vindusvask med DinSide.

Du kan med fordel prøve å ha et par dråper oppvasksåpe i vannet når du skal få skinnende rene vinduer – eller dusjdører.

Åramnes sier at det er viktig å bruke mikrofiberklut. De er beregnet for glass og polering. Dersom du bruker grove kluter riskerer du å få riper.

Hun sverger til noen få dråper oppvasksåpe i lunkent vann. Vask over vinduet med mikrofiberkluten slik at det skummer opp. Men pass på at du ikke bruker for mye såpe. Det kan kanskje friste om det er ekstra skittent, men når du bruker mer såpe enn det som er beregnet blir vinduene grå og du må bare vaske de på nytt. Tipset fra City Maid er å vaske slik at det er nok skum til at det henger igjen på vinduet. Trekk deretter over med nal.

Hvis det er mye pollenstøv på vinduene, tørk over med en tørr mikrofiberklut før du starter å vaske. Tilsvarende, om det er mye flekker på vinduet fra fugleskitt eller lignende, er det lurt å først forvaske med såpevann, og eventuelt løsne flekken med en klikkskrape dersom den sitter godt. Husk at bladet må være helt og rent slik at du unngå å ripe opp vinduet.

Hvis du bor rett ved en gate eller vei med mye trafikk har du kanskje mye veistøv eller salt på vinduene. Da kan du bruke en kork med vindusspylevæske i vannet. Dette binder salt og mineraler til vaskevannet og gjør jobben enklere.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel