28
Er du glad i kaker men sensitiv overfor gluten? Da har vi en kjempegod nyhet til deg…
For glutensensitive eller personer med cøliaki kan det være en utfordring å finne god bakst. De aller fleste kakene har mel. Så når vi kom over en uten måtte vi prøve oppskriften. Konklusjon? Dette er en nydelig saftig kake som er lett å lage – og i hvert fall har vi i Huslig funnet en ny gjenganger på kakebordet vårt…
Oppskriften på denne appelsinkaken kom vi over på matportalen til Opplysningskontoret for egg og kjøtt, MatPrat. Den er både saftig og god – og den er helt glutenfri.
Trickset er å erstatte hvetemelet med finmalte mandler i stedet. Kaken kan dermed også trygt serveres personer med cøliaki.
Ingredienser
2 store appelsiner på cirka 150 g hver
250 g malte mandler
250 g rørsukker
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
6 egg
Slik gjør du
- Vask appelsinene godt og kok dem med skallet på i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt.
- Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.
- Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 ˚C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen.
- Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.