søndag, mai 22, 2022

Glutenfri appelsinkake

Populært

Er du glad i kaker men sensitiv overfor gluten? Da har vi en kjempegod nyhet til deg…

For glutensensitive eller personer med cøliaki kan det være en utfordring å finne god bakst. De aller fleste kakene har mel. Så når vi kom over en uten måtte vi prøve oppskriften. Konklusjon? Dette er en nydelig saftig kake som er lett å lage – og i hvert fall har vi i Huslig funnet en ny gjenganger på kakebordet vårt…

Oppskriften på denne appelsinkaken kom vi over på matportalen til Opplysningskontoret for egg og kjøtt, MatPrat. Den er både saftig og god – og den er helt glutenfri.

Trickset er å erstatte hvetemelet med finmalte mandler i stedet. Kaken kan dermed også trygt serveres personer med cøliaki.

Ingredienser

2 store appelsiner på cirka 150 g hver

250 g malte mandler

250 g rørsukker

3 ts vaniljesukker

1 ts natron

6 egg

Slik gjør du

  1. Vask appelsinene godt og kok dem med skallet på i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt.
  2. Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 ˚C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen.
  4. Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.
1,196FansLik
279FølgereFølg

Neste artikkel