Enten du skal ha storfamilien på julefrokost eller koldtbord – eller du bare vil kose deg litt ekstra selv, så er disse to frokostsalatene en sikker vinner.
Eggesalat er en klassiker du kan ha rett på brødskiva, eller for å heve røykelaksen enda et hakk.
Rødbetesalaten er ekstra god sammen med skinke, sylte, posteier eller som tilbehør til julas restemat.
Det nest beste etter den herlige smaken? Du lager dem i en fei! Om du venter gjester, eller av en annen grunn ikke synes det er greit å ha røde fingertupper etter du er ferdig, så ha gjerne på deg et par hansker når du hakker rødbetene. Fargestoffene i rødbeter er ganske intense og vanskelige å vaske av fingertuppene.
Les også:
Hellstrøms beste sjømattips
Tre sorter klassisk sild til julefrokosten
Fire herlige varianter av varm sjokolade
Eggesalat
6 hardkokte egg
2 ss majones
2 ss creme fraiche
3 ts dijon-sennep
1 ts chilisaus
¼ finhakket purre
½ ts salt
½ ts pepper
Del de hardkokte eggene i terninger.
Bland majones, creme fraiche, sennep, purre, chilisaus, salt og pepper. Vend eggene forsiktig inn i salaten.
Spar gjerne ett av eggene som du kan dele i skiver og bruke som pynt oppå.
Rødbetesalat
1 glass syltede rødbeter i strimler
1 eple i terninger
1/2 finhakket rødløk
1 dl finhakket gressløk
1 ½ dl majones
2 ss creme fraiche
1 ts revet pepperrot
½ ts salt
½ ts pepper
Bland majones, creme fraiche, pepperot, salt, pepper, rødløk og gressløk.
Vend inn rødbeter og epleterningene.
Bland godt slik at du får en jevn og vakker rødfarge på salaten.