mandag, juni 24, 2024

Dette må du tenke på før du bytter strømleverandør

Populært

Strømprisene har eksplodert, og det er nok mange som fristes av tanken på å spare litt på regningen. Her er en gjennomgang av de ulike tingene som er lurt å tenke på om du vurderer å bytte strømleverandør.

Nå står vinteren for tur, og vinteren er normalt en periode hvor strømprisene er betydelig høyere enn om sommeren. Med hard konkurranse om kundene kan det svare seg å shoppe litt rundt.

Relatert: Elektroforeningens 10 tips for lavere strømregning
Relatert: Økte strømpriser gjør at mange utsetter vedlikehold

Når du bruker strøm, betaler du for strømmen du kjøper fra strømleverandøren, i tillegg betaler du nettleie til det lokale nettselskapet for transport av strømmen. Du kan skifte strømleverandør, men ikke nettleverandør. Såfremt du ikke har bindingstid på avtalen din, kan den sies opp kostnadsfritt.

– Selskapene kan endre strømavtalen med 14 dagers varsel. For å være på den trygge siden, anbefaler vi deg å velge strømavtale på strømpris.no med prisgaranti på minimum seks måneder. Merk gjerne av i kalenderen når garantien går ut, da vi vet at mange selskaper da skrur opp prisen, foteller Forbrukerrådet på sine nettsider.

Nettsiden elskling.no tilbyr en nettbasert tjeneste som på en enkel måte presenterer samtlige strømkontrakter på det norske kraftmarkedet, slik at du kan sammenligne de ulike tilbudene.

Relatert: Med disse enkle grepene sparer familien tusenvis på strømregningen
Relatert: Koselige og morsomme dingser når du skal slanke strømregninga

I videoen under får du forklart hvilke ting du må huske på før du signerer med en strømleverandør:

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel