mandag, desember 5, 2022

Slik pakker du tursekken

Populært

Det er ingenting som demper en tur i skog og mark som er overpakket sekk. Her er tipsene for å pakke akkurat det du trenger til å gå i sommer- og høstfjellet.

Hvor du skal og hvor lenge du skal være borte er selvsagt med å bestemme hvordan det er lurt å pakke tursekken. Men noen grunnleggende tips for å slippe å dra på for mye unødig vekt – eller glemme ting det viser seg du gjerne skulle hatt – det finnes.

Relatert: Nå kan du tenne bål igjen – her er turmat-favorittene

Pass på å pakke de tyngste gjenstandene nært ryggen og midt mellom skulderbladene. Dette gjelder også ryggsekker med (integrert) meis. Har du tunge ting for langt unna ryggen går dette ut over balansen din.

Fjällräven påpeker likevel at dersom du vet at du kommer til å følge en sti hele dagen, bør du vurdere å plassere hoveddelen av vekten godt over hoftehøyde. Med andre ord skal du pakke tunge gjenstander høyt opp i ryggsekken.

Dersom du vet at du kommer til å gå på ujevnt underlag, bør du plassere hoveddelen av vekten lavere – dette for bedre balanse. Det betyr at du skal pakke tunge gjenstander nederst i ryggsekken.

Her er tipsene for å pakke nok, men ikke mer enn nok:

1,198FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel