lørdag, april 20, 2024

Kakao-favoritter til påske

Populært

Lite slår varm kakao i påskesola! 6 av 10 sier de pleier å drikke kakao i påsken, og den deilige og varme drikken er aller mest populær blant dem under 30 år.

Som i de fleste høytider har vi noen universelle tradisjoner vi forbinder med litt ekstra kos og hygge, og påsken er intet unntak.

I påsken er det mange som sverger til favorittene appelsin, tursjokolade og kakao. Kakao en perfekt og enkel drikk som passer til alle, i de beste anledninger. Enten du nyter den i by eller bygd, er en termos fylt med kakao perfekt for turer i nærområde, i solveggen på hytta eller i sofaen med et brettspill eller en god bok.

– Det fine med hjemmelaget kakao er at vi kan nyte den slik vi liker den best. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan blande den med lettmelk, lite sukker og kakaopulver for en lettere variant. I tillegg har vi sett at melk med sjokoladesmak uten tilsatt sukker er blitt veldig populært, og smaker like godt oppvarmet som kakao til både frokost- og kveldskos. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som i tillegg gir påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao kombineres med andre spennende ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt sammen med for eksempel chili, kanel, ingefær og bringebær. Og den ultimate påskekakaoen får du om du tilsetter litt ferskpresset appelsin, sier Glemminge Arnesen.

Luksuskakao med mørk sjokolade

Oppskriften er til 2 personer.

1. Finhakk 100 g mørk kokesjokolade.

2. Varm opp 4 dl helmelk, 1 ss sukker og 0,5 dl kremfløte. Pass på å røre

3. Ha frøene fra en halv vaniljestang i melken. Tilsett sjokoladen. Pisk kraftig til det er jevnt blandet.

Varm sjokolade med kaffe

Oppskriften er til 2 personer.

Rør sammen 2 dl espresso, 3 dl melk, 50 gram finhakket mørk kokesjokolade, en hel kanel og 1 ss brunt sukker.

Varm opp under omrøring til like under kokepunktet så sjokolade og sukker smelter.

Server gjerne med litt krem på toppen.

Varm sjokolade med appelsin

Oppskriften er til 6 personer.

Løs en plate kokesjokolade opp i 1 dl varmt vann. Tilsett 1 l melk og varm opp til rett under kokepunktet mens du rører.

Tilsett 1 dl friskpresset appelsinjuice og 3 ss sukker.

Server med krem og litt raspet appelsinskall

Oppskrifter fra Melk.no.

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel