torsdag, august 18, 2022

Baderom til begjær – slik skaper du romfølelse på et lite bad

Populært

Vi har sittet og drømt litt på Internett, og funnet inspirasjon til hvordan det lille badeværelset kan bli en vakker oase.

Å innrede små bad til en oase som gir ro krever litt ekstra planlegging. Men det er absolutt mulig. Det finnes mange triks for å utnytte plassen godt.

Romslig lagringsplass

Et romslig baderomsskap trenger ikke være stort. Et servantskap med god plass i skuffene trenger ikke være veldig stort.

Les også: Dette må du passe på når du pusser opp badet

Tenk over hva du skal ha plass til på badet når du ser etter servantskap. Plassen inni møblene er noe du bør være ekstra bevisst på når du innreder et lite bad.

Det finnes også mange praktiske skuffedelere. Sjekk om noen av disse passer i servantskapene du liker best – skuffedelere er uvurderlige når man skal holde orden på hårstrikk, sminkebørster og andre småting.

Les også: Prøv dette geniale rengjøringtrikset på badet neste gang

Et ryddig bad, virker automatisk litt romsligere enn et bad som er overfylt med rot.

Innebygget armatur

Innebygget armatur, der bare det mest nødvendige av vannkranen stikker ut er trendy – og for et lite badeværelse der hver centimeter teller er dette et plassbesparende grep man kan vurdere.

Det har imidlertid vært en del lekkasjeproblemer med innebygde armaturer, melder Huseierne. Samtidig sier de også at det ikke betyr at slike armaturer bør unngås.

Les også: 7 geniale triks til rengjøring av badet

Dersom man stiller et par slike kontrollspørsmål skal det ikke være grunn til å tvile på at denne løsningen nødvendigvis er noe dårligere enn «vanlig» løsning med kranen som en klump utenpå veggen eller oppå servanten, mener fagsjef Bjørn Grimsrud ved Fagrådet for våtrom (FFV). 

Skreddersydd dusj

Selv om badet er lite, kan du gi det en touch av luksus ved å bygge inn en dusjbenk. Det er også fullt mulig å bestille dusjvegger som er tilpasset på millimeteren til eventuelle odde vinkler på badet.

Dersom du har skråtak så kan det å spesialtilpasse veggene være en løsning som gir inntrykk av mer plass på badet.

Les også: 7 tips : Slik vasker du badet på fem minutter

Det er også mange flotte dusjhjørner der dørene foldes inn, slik at gulvplassen er mer åpen når man ikke dusjer.

Velger du dessuten dusjglass som går helt fra gulv til tak gir dette en illusjon av at romemt er større enn det er.

Bryt «reglene»

Mange har som tommelfingerregel å unngå mørke farger i små rom.

Les også: Slik får du nytt bad, nesten helt gratis

De australske interiørdesignerne Kathryn Robson og Chris Rak i Robson Rak har brukt speil, teksturer og ulike materialvalg til å lage et spennende bad med mørke og eksotiske undertoner.

Glans

Som eksempelet over illustrerer, det går an å bryte slike regler. Men det er neppe tilfeldig at de fleste lure badeløsningene for små badeom vi har blitt inspirert av har lyse fliser med mye glans.

Les også: Så lett får du skinnende rene dusjdører

Dersom du bruker fliser eller maling med glans vil lysrefleksjonen spille på lag med deg og få badet til å virke romsligere.

God belysning øker også romfølelsen – enten du har godt med dagslys fra et vindu eller lamper.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel