torsdag, juli 18, 2024

BLACK WEEK: 60% salg på Porsgrunds populære nisseservise

Populært

«Alle» kjenner Porsgrunds nisseservise, og svært mange av oss har det hjemme.

Porsgrunds Porselænsfabriks sagnomsuste Nisseservise ble tegnet av fabrikksjefens 11-årige datter i 1899.

Dekoren er inspirert av de skøyeraktige norske fjøsnissene, og har med tiden blitt en del av norsk kulturarv. År for år har nissene dukket opp på stadig nye servisedeler som lekre stettefat og et koselig barneservise.

Serviset finnes i tusenvis av norske hjem, og har blitt et kjært innslag til jul. Vi har funnet nisser som er satt ned 60 prosent i pris, slik at du kan sikre deg nye favoritter til serviset ditt som en velfortjent førjulsgave til deg selv.

Nissene som er malt på Porsgrunds Nisseservise er klassiske og lekne fjøsnisser som aker, danser eller står på ski.

Prototypen kom i 1898, og serviset ble første gang lansert i 1902, dengang ment som et barneservise. I senere tid har serviset blitt videreutviklet til å bli en fullverdig servise-serie, med mangfoldige deler som muliggjør en komplett bordsetting.

Når juleklokkene kimer og huset oser av deilig julemat, da kan du med stolthet og glede dekke bordet med tradisjonelle Nisse fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Nisseserviset har ifølge Porsgrund selv vært Julenissens favoritt siden 1898… Etter det ble relansert i nyere tid har det blitt julefavoritten i mange norske hjem

Fjøsnissen eller nissen er en skikkelse som ifølge folketroen særlig holdt til i uthusene på en bondegård. Nissen i norsk tradisjon overtok for den norrøne gardvorden, en vette som passet på gården. 

Fjørsnissen blir ofte beskrevet som en liten mann med grått skjegg og lett antennelig remperament. Men som vi ser så har også nissekone og nissebarn fått plass på det lystige serviset fra Porsgrund.

I folketradisjonen har fjøsnissen ofte på seg grå ullklær – akkurat som nissene på til Porsgrund. Han regjerte i uthusene, og folketroen sier at dersom man var grei mot nissen så hjalp han til med gårdsarbeidet. Dersom fjøsnissen ikke ble pent behandlet kunne han fort stelle i stand ugavn.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel