torsdag, februar 27, 2020
Hjem Mitt hjem Sjefen forvandler sykehjemmet til en verden fra 1940

Sjefen forvandler sykehjemmet til en verden fra 1940

Jean Makesh er leder av et sykehjem for pasienter med aldersdemens. Etter å ha observert pasientene sine over flere år, ble han klar over at pasientene aldri virkelig klarte å slå seg til ro med de reglene og rutinene de hadde på sykehjemmet. Da bestemte han seg for å gjøre noe.

Jean Makesh la også merke til at når pasientene utagerte, enten på den ene eller den andre måten, valgte legene bare å skrive ut mer medisin til dem for å stabilisere humøret.  

Pasienter med demens er ofte forvirret. De snakker ofte som om de er tilbake i tid, gjerne til barndommen og tidlig voksen alder. Jean mente denne forvirringen bare ble verre av at pasientene bodde i sterile korridorer med grell belysning. Dermed bestemte han seg for å ta grep. Det skriver InspireMOre.

Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook

Bygde små hus

Jean begynte med å bygge små fasader rundt hver eneste inngangsdør inn til pasientenes rom. Slik fikk de inntrykk av å gå inn i et hus, deres hus, og ikke bare inn i et rom. På gulvene i korridorene la han underlag som minnet om veier. Alt ble bygget i 1940-stil, hvilket de fleste av pasientene kjente seg godt igjen i.

Videre byttet han ut de grelle lampene i taket med mykt lys som simulerte soloppgang og solnedgang.  

Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook

La til lyd og lukt

Da han Jean hadde bygget det som så ut som en innendørs landsby, la han også til lyd, som fuglesang, vind som blåste i trærne og hunder som bjeffet i det fjerne. Han tilsatte også egne duftbeholdere som sprayet duften av nyklippet gress og blomster.

Målet hans var å gjøre sykehjemmet til et sted der beboerne kunne føle seg som hjemme, og kanskje slå seg mer til ro enn de gjorde i de sterile gangene med det skarpe lyset.

Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook

Bygde to sykehjem til

Da sykehjemmet stod ferdig, ble det så suksessfullt at han bestemte seg for å bygge to sykehjem til i samme sjanger. Jean forteller at dette ikke er noen kur mot demens, men at det definitivt er et kjærkomment bidrag i hvilken retning vi vil at demenspasienter skal behandles.

Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook
Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

FØLG OSS PÅ INSAGRAM

202 Følgere
Følg

Neste artikkel

202 Følgere
Følg

mest lest nå

Caroline og Emanuel bygget minihus til 150 000 – sjekk innsiden!

Caroline, 30, og Emanuel Saxe, 29, tok en u-sving da de skulle inn på boligmarkedet. Etter å ha planlagt å gi...

Ikke kast skallet på løken. Det kan du nemlig bruke til å gi blomstene dine en ekstra boost

Løk kan brukes til de aller fleste matretter. Selv bruker jeg løk i nesten alt. Fra kjøttretter og gryter til grønnsaksretter og salater. Men...

15-åringen bygger et bord på sløyden. Får snekkere over hele verden til å måpe

Den 15 år gamle gutten, som bare kaller seg for Baumstaller på Imgur, viser hvordan han har laget bordet, som han kaller et evighetsbord....

15 ting du kan bruke munnskyllevann til

At man får rene tenner og frisk pust av munnskyllevann, er noe de fleste har fått med seg. Men munnskyllevann kan...

Har du søvnproblemer? Disse 5 plantene kan faktisk gi deg bedre søvn!

Hender det ofte at du på slutten av uken tenker at "jammen har jeg fått sove nok denne uken!". Ikke det? Da er du...