fredag, august 7, 2020
- Annonse -

Sjefen forvandler sykehjemmet til en verden fra 1940

Populært

Slik lager du klæppsuppe

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske...

Han kjøper en gammel ambulanse og gjør den om til en bobil. Se hvordan den ser ut nå

Michael (28) har alltid vært glad i å snekre, samtidig som han er lidenskapelig opptatt av gamle biler. Da kom han på den geniale...

Slik holder du soverommet friskt med bakepulver

Finnes det noe bedre enn å komme inn i et rent soverom, hvor du møtes av en frisk bris fra det åpne vinduet og...

Den 96 år gamle damen skulle selge huset. Megleren ble målløs – her har tiden stått stille i 72 år

Nyheten om det urørte huset spredte seg fort da eieren bestemte seg for å selge. En megler tok tak i oppdraget, og ble helt...

Jean Makesh er leder av et sykehjem for pasienter med aldersdemens. Etter å ha observert pasientene sine over flere år, ble han klar over at pasientene aldri virkelig klarte å slå seg til ro med de reglene og rutinene de hadde på sykehjemmet. Da bestemte han seg for å gjøre noe.

Jean Makesh la også merke til at når pasientene utagerte, enten på den ene eller den andre måten, valgte legene bare å skrive ut mer medisin til dem for å stabilisere humøret.  

Pasienter med demens er ofte forvirret. De snakker ofte som om de er tilbake i tid, gjerne til barndommen og tidlig voksen alder. Jean mente denne forvirringen bare ble verre av at pasientene bodde i sterile korridorer med grell belysning. Dermed bestemte han seg for å ta grep. Det skriver InspireMOre.


Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook

Bygde små hus

Jean begynte med å bygge små fasader rundt hver eneste inngangsdør inn til pasientenes rom. Slik fikk de inntrykk av å gå inn i et hus, deres hus, og ikke bare inn i et rom. På gulvene i korridorene la han underlag som minnet om veier. Alt ble bygget i 1940-stil, hvilket de fleste av pasientene kjente seg godt igjen i.

Videre byttet han ut de grelle lampene i taket med mykt lys som simulerte soloppgang og solnedgang.  

Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook

La til lyd og lukt

Da han Jean hadde bygget det som så ut som en innendørs landsby, la han også til lyd, som fuglesang, vind som blåste i trærne og hunder som bjeffet i det fjerne. Han tilsatte også egne duftbeholdere som sprayet duften av nyklippet gress og blomster.

Målet hans var å gjøre sykehjemmet til et sted der beboerne kunne føle seg som hjemme, og kanskje slå seg mer til ro enn de gjorde i de sterile gangene med det skarpe lyset.

Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook

Bygde to sykehjem til

Da sykehjemmet stod ferdig, ble det så suksessfullt at han bestemte seg for å bygge to sykehjem til i samme sjanger. Jean forteller at dette ikke er noen kur mot demens, men at det definitivt er et kjærkomment bidrag i hvilken retning vi vil at demenspasienter skal behandles.

Foto: Lantern Of Chagrin Valley / Favebook
72,906FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel