fredag, juni 14, 2024

Så lett får du skinnende rene dusjdører

Populært

Mange synes det er tidkrevende å få pent resultat når de vasker dusjdørene.

Raluca Moldovan er profesjonell rengjører og kvinnen bak Instagram-kontoen @Vaskmedmeg. 

– Alle liker jo å ha det rent og fint rundt seg, og tanken bak kontoen er å vise hvor enkelt det kan være å holde hjemmet i orden, uten å bruke timevis på det hver gang, sier Raluca Moldovan til KK.

Tilbakemeldingene hun får på kontoen viser at dusjdører er noe folk sliter med. Når hun skal gjøre ren dusjdørene foretrekker hun en egenblandet variant, som hun heller på sprayflaske.

LES OGSÅ: Dette geniale trikset går viralt: Slik får du godlukt på do

Til en blanding på 0,5 liter trenger du et par «sprut» med for eksempel Zalo eller annet fettløsende oppvaskmiddel. Du kan også bruke en halv oppvasktablett. Deretter blander du inn 5 ml med et kalkfjerningsprodukt, noe du får kjøpt i dagligvarebutikk eller jernvare.

Raluca anbefaler at du starter med å dusje glassdørene med ekstra varmt vann. Dette vil løse opp mye av smusset slik at du får en enklere skrubbejobb etterpå. 

Foto: Skjermdump Instagram

Deretter sprayer du dørene med blandingen. Start nedenfra og jobb deg oppover, for å unngå skjolder på glasset. Blandingen skal virke i omtrent ti minutter.

Skrubb deretter med en såkalt hvitsvamp. Denne typen svamper kan fungere uten vaskemiddel også, men ifølge Raluca er det ekstra effektivt med såpeblandingen. 

Bruk fiskebørste for å skrubbe i kantene og rundt håndtakene.

Skyll godt medkaldt vann ovenfra og ned. Kaldt vann er viktig for å unngå damp.

Avslutt med å fjerne overflødig vann med en vindusnal og poler med en glassklut. Om det er et par dråper vann igjen gir det kluten fin glid. 

– Dette høres kanskje komplisert og tidkrevende ut, men dette tar ikke spesielt lang tid å utføre, særlig ikke etter at du har gjort det et par ganger, sier Raluca til KK. 

LES OGSÅ: 7 tips : Slik vasker du badet på fem minutter

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel