Så lett lager du pasta uten pastamaskin

av Helene

Fersk pasta er uslåelig. Hvis du har en kjevle kan du faktisk lage det hjemme selv om du ikke har pastamaskin.

Ingredienser til pastadeig

250 g tipo 00 hvetemel
2 egg
2 eggeplommer.

Legg melet i en liten haug på stødig underlag og lag en fordypning i midten. Ha i egg og eggeplommer.

Pisk eggene med en gaffel, og bland deretter inn litt og litt mel.

Les også: Lyst på noe godt? Du har antagelig alt som trengs for en siciliansk appelsinkake i skapet

Når du har fått blandet inn en god del av melet går du over til å blande med fingrene. Deretter elter du deigen godt i drøyt fem minutter. Ha gjerne på litt ekstra mel om det er veldig klissete.

Deigen blir lettere å jobbe med etterhvert, og når den er myk og smidig er den ferdig.

Nå kjevler du deigen ut.

Les også: Caprese: Så enkelt, så godt
Les også: Tre nydelige oppskrifter med rabarbra

Herfra kan du enten skjere den i tynne strimler på ca 0,5 mm og lage tagliatelle (bare dryss litt mel over strimlene dine, og la de hvile 15 minutter før du fosskoker de i 1 minutt).

Men: Du kan også skjære ca 4-5 cm lange remser av den og lage ravioli (fylte pastaputer).

Fyll til ravioli

8 ss ricotta
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ss finhakkede urter (f.eks persille, basilikum eller oregano)
1 ts revet sitronskall
salt
1 pepper
1 ss smør

Bland sammen ricotta, hvitløk, urter og sitronskall. Smak til med salt og pepper.

Stek spinaten i smør i 1 minutt til den faller sammen. Krydre med salt og pepper. Avkjøl.

Les også: Nyt en deilig Quiche Lorraine

Legg en av pastaremsene dine på kjøkkenbenken (ha mel under). Legg små skjeer med ricottafyll med godt mellomrom på pastadeigen, og legg deretter litt spinat på ricottaen.

Pensle den synlige delen av pastadeigen med eggehvite, slik at den limer seg sammen.

Les også: Boeuf Bourguignon – sosekjøtt på fransk

Legg den andre pastaremsen på toppen. Klem rundt hver «opphøyning» slik at du får tette raviolier og stikk deretter ut hver ravioli-pute med et glass eller en utstikkerring.

Kilder: Mills og Meny

Du liker nok disse