torsdag, august 18, 2022

Lag vakre dekor-kuler av greiner fra slyngplanene

Populært

Det er høst og tid for å trimme trær og busker. Har du litt ståltråd, en bøtte og en klatreplante med lange greiner i hagen som skal stusses, har du materialene som trengs for å lage vakre dekorkuler.

Vi fant videoen på hagekanalen «Ein tausend und ein Gartentipp» på YouTube. Dersom du ønsker å se hele prosessen live i en engang, har vi delt denne videoen med deg nederst i saken.

For å lage disse kulene må du først sette sammen tre ringer i samme størrelse. Bruk gjerne en bøtte eller noe annet rundt som form for å få grunnlaget så identisk i størrelse som mulig. Jo større dekokuler du ønsker, jo større må disse tre ringene være.

Bruk ståltråd for å feste ringene som en sirke – velg gjerne en ståltråd som kan ruste litt. Et snev av patina gjør bare dekokulene enda vakrere.

Faksimile: eintausendundein Gartentipp

De tre ringene du har laget skal du sette sammen til en globus. Fest kontaktpunktene med litt ståltråd slik at globusen din er stabil. Nå har du laget selve rammeverket.

Faksimile: eintausendundein Gartentipp

Ta en av de lange greiene fra klatreplanten din, og fest i rammen/globusen du har laget. Snurr den rundt og rundt, som om du lager et garnnøste. Fest gjerne topp- og bunnpunktet på den første runden med litt ståltråd.

Faksimile: eintausendundein Gartentipp

Sørg for at du surrer greinen jevnt rundt kulen, og lar det være litt luft mellom hver runde.

Når den første greina er surret fint rundt kulen, tar du neste grein. Denne trenger du ikke bruke ståltråd på. Fest den akkurat som når du syr vanlig tråkling med nål og tråd. Legg greina under et punkt og over neste. Som vanlig stikksøm

Faksimile: eintausendundein Gartentipp

Fyll på med så mange greiner som du ønsker for å få kulen så tett eller luftig som du vil ha den, til du har en fin ball.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel