torsdag, mai 23, 2024

Caprese: Så enkelt, så godt

Populært

Caprese kommer fra Campania og Basilicata, to regioner syd for Roma. Det er mye ost og grønnsaker på menyen i dette distriktet, og grønnsakene som vokser på slettene her har ekstra næringsrik jord på grunn av vulkanasken fra Vesuv.

En av de mange lokale ostene fra området kjenner du sikkert til: Mozzarella. Anekdotene rundt osten som har blitt populær over hele verden skal ha det til at mozzarella først ble laget ved et uhell: Ostemasse skal tilfeldigvis ha falt i en bøtte med varmt vann i en ostefabrikk i nærheten av Napoli … og dermed var det igang!

Om det stemmer eller ikke er umulig å få bekreftet, men det er faktisk ikke noe ukjent fenomen at nye oster ofte blir til ved en glipp, så det kan være et snev av sannhet i fortellingen!

Caprese er enkel forrett, der du bare trenger noen få ingredienser. Blant annet mozzarella. Ingrediensene under er til fire personer:

4 store tomater
300 g mozzarella
8 ss olivenolje
1 bunt frisk basilikum
salt
nymalt peppe
r

1. Skjær tomater og mozzarella i skiver og dander dem pent på tallerken. Det vanligste er å legge dem lagvis, men det er fullt mulig å slå seg løs og lage litt mer utav retten.

2. Drypp olivenolje over, og pynt med rikelig med basilikum-blader.

3. Smak til med salt og pepper, og server.

Herlig enkelt, er det ikke? Du kan selvsagt også bruke caprese som tilbehør til annen mat. Caprese er populært med grillet kylling, spekemat eller kald steik. Dette er også en populær rett på koldtbordet, eller som tilbehør til grillmaten.

Som en variasjon kan du også legge caprese på en bruschetta, tilsette litt knust hvitløk og steke i ovnen til du ser osten er smeltet.

Du kan til og med blande caprese inn i pasta: Sett ovnen på 180 grader. Kok opp pasta og blande den godt i tomatsaus. Deretter rører du tomater og mozzarella godt inn i pastaen. Spray med stekespray og sett i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er smeltet. Pynt med basilikum.

1,240FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel