Prøv denne deilige høstkaken: Bestemors eplekake

av Helene

Eplekake er alltid populært. Og nå er norske epler i sesong. Kanskje du er en av de heldige som kan høste fra egen hage når du prøver denne klassikeren?

Les også: Så lett lager du pasta uten pastamaskin

Vi har prøvd denne eplekake-oppskriften fra Melk.no. De sier dette er den mest populære oppskriften de har – og det skjønner vi godt!

Server gjerne kaken lun, og med deilig vaniljeis eller krem.

Ingredienser:

4 stk syrlige epler
5 ss sukker
2 ss malt kanel

Les også: Lyst på noe godt? Du har antagelig alt som trengs for en siciliansk appelsinkake i skapet

Røre:

200 g smør
200 g sukker
4 stk egg, romtempererte
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker

Les også: Lun aubergingrateng

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen 180 ºC.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
  3. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
  4. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
  5. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
  6. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
  7. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
  8. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter.

Server kaken lun med vispet kremfløte eller vaniljeis. 

Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter

Du liker nok disse