Eplekake er alltid populært. Og nå er norske epler i sesong. Kanskje du er en av de heldige som kan høste fra egen hage når du prøver denne klassikeren?
Les også: Så lett lager du pasta uten pastamaskin
Vi har prøvd denne eplekake-oppskriften fra Melk.no. De sier dette er den mest populære oppskriften de har – og det skjønner vi godt!
Server gjerne kaken lun, og med deilig vaniljeis eller krem.
Ingredienser:
4 stk syrlige epler
5 ss sukker
2 ss malt kanel
Les også: Lyst på noe godt? Du har antagelig alt som trengs for en siciliansk appelsinkake i skapet
Røre:
200 g smør
200 g sukker
4 stk egg, romtempererte
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker
Les også: Lun aubergingrateng
Slik gjør du:
- Sett ovnen 180 ºC.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
- Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
- Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
- Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
- Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter.
Server kaken lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.
Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter