torsdag, juli 18, 2024

Fem vakre høsthager til inspirasjon

Populært

Hage er sommer for de fleste – men se så vakre de kan være om høsten!

Svenske Karina som bor i Göteborg står bak Instagramprofilen @photographybykarina. Hun deler flotte interiør- og hagebilder fra sitt trivelige hjem utenfor Göteborg, som hun holder på å renovere. Siden byr på ekte svensk trädgårssjarm både inne og ute.

Her er inspirasjon så det rekker, både til hus og hage, for alle årstidene. En nydelig klatreplante i høstfarger rammer inn vinduet på Gunnebo Slott.

Over 17.000 følger Instagrammeren @tantmadicken som deler vakre kranser, buketter og stauder.

I fjorårets høsthage presenterte hun innslag av mose, granbar og flettverk som viser hvor flott og allsidig uterommet kan være hele året igjennom.

På USAs vestkyst, helt oppe ved den canadiske grensa, har bloggeren Kim med Instagramprofilen @shiplapandshells pyntet opp med gresskar og en gammel sykkel. Dette er ganske mange breddegrader lenger syd enn de fleste norske hager, men grønne planter, plantebuer, lys og en rustikk hagesti er aktuelt også her hos oss. Vi synes dette ser ut som inngangen til Eventyrland.

Vintergrønne buksbom passer utmerket som hekk, avdeler eller plantet i potte slik som hagedesigner Linda Vater viser på instagramprofilen @potagerblog

Om vinteren skal buksbom i potter stå frostfritt og lyst. Bor du et sted i landet der gradestokken gjerne viser blått om vinteren bør du derfor passe på at ikke kulda tar den. Så når det er frost ute er drivhus eller vinterhagen et fint sted for denne evige klassikeren.

Og siden vi er inne på frost. Flere og flere velger å ta med seg hagesesongen inn i veksthus. En av disse er hage-grammeren Tine Moslåtten i Vikersund, der snø og kulde er vanlig kost vinteren gjennom.

På profilen hennes, @fredlund_bigaard, kan du følge hagen og drivhuset året gjennom – og om sommeren er også biene som lager honning på gården hennes innom kontoen.

Høsten er også kranser. Den tyske instagrammeren Pauline, med kontoen @ich_und_meine_deko deler rikelig inspirasjon på dette feltet.

Tar man en rød sløyfe på denne valnøttkransen med mose når vi nærmer oss jul har vi en perfekt overgang inn i høytiden.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel