onsdag, oktober 20, 2021

Bacon BBQ smashburger med karamellisert løk

Populært

Det er straks helg og for mange betyr det ekstra god mat. Hvis du ikke allerede har menyen klar, foreslår vi å fyre opp grillen og lage en skikkelig digg burger. Denne oppskriften sparer ikke på noe – og vil garantert gi helgefølelse!

Les også: Burgersauser du lager på 1-2-3

Forberedelsestid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Enkel
Grilltemperatur: 200°C
Grillmetode: Direkte
Spesialutstyr: Plancha stekeplate

Ingredienser

200 gram kjøttdeig/kvernet kjøtt (2 x 100 gram)
2 skiver Amerikansk cheddar
2 stk hamburgerbrød
2 skiver tomat
1 stk løk
4 skiver bacon
2 ss BBQ saus
4 skiver sylteagurk
2 blad hjertesalat
Salt, pepper og grillkrydder

Les også: Slik griller du den perfekte biffen

Slik gjør du:

På kjøkkenet

  • Skjær opp tomat, løk, sylteagurk og hjertesalat.

Les også: Guide: Slik bygger du drivhus

Ved grillen

  • Varm opp plancha/stekeplate og stek bacon og løk til det blir sprøtt og gyldent.
  • Krydre med salt, pepper og litt grillkrydder
  • Når løk og bacon er ferdig skyv det øverst på stekeplaten.
  • Varm burgerbrødene til de får en fin stekeskorpe.
  • Legg på kjøttdeig/kvernet kjøtt formet som en ball og mos de flate på grillen.
  • Stek på den ene siden og snu rundt.
  • Legg på ost og vent til osten har smeltet og kjøttet er ferdig stekt.
  • Legg så burgeren i brødet med bacon, karamellisert løk og annet tilbehør som eksempelvis hjertesalat, tomat, sylteagurk og BBQ saus.

Oppskriften er utviklet av Weber i samarbeid med Gladkokken.

1,203FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel