mandag, juni 24, 2024

Her er nordmenns grillfavoritter

Populært

Under pandemien har det blitt rapportert om en stor økning i salget av grill. Nå har NetOnNet undersøkt hva nordmenn faktisk legger på grillen.

– Ettersom vi så en stor økning i salget av grill i fjor, i kombinasjon med at mange ferierte hjemme i fjor sommer, antar vi at flere enn noen gang har grillet i 2020. Det er noen begrensninger for hvordan vi ferierer i år også, så det er grunn til å tro at grillferdighetene til nordmenn bare vokser videre i år. Derfor ønsket vi å se på hva nordmenn faktisk putter på grillen, sier retailsjef i NetOnNet Peter Andersson.

Relatert: Burgersauser du lager på 1-2-3
RELATERT: Her er de beste tipsene til ny grill

Gjennom analysebyrået YouGov har NetOnNet gjennomført en landsrepresentativ undersøkelse, og spurt 1005 nordmenn om hva de puttet på grillen i fjor.

– På toppen av listen finner vi, ikke overraskende, pølser, og vi er faktisk mer glad i pølser på grillen enn våre svenske naboer. 65 prosent av nordmenn sier at de grillet pølser i fjor, mens 56 prosent av svenskene sier det samme. Videre kommer hamburger, svin, kylling og grønnsaker på de neste plassene her i Norge.

Grønnsaker og substitutter for kjøtt

Det er derimot forskjeller på hvem som griller hva – og kvinner og menn har ulike favoritter.

Relatert: Fresh grønn tvist på grillmaten

– Den store ulikheten er kanskje først og fremst knyttet til at kvinner griller mer grønnsaker enn menn. Grønnsaker er faktisk det tredje mest grillede blant kvinner, men er kun på 6. plass for menn, sier Andersson.

Han påpeker av vi også ser samme tendens når det kommer til vegetariske og veganske alternativer til kjøtt. Dette er nederst, på 11. plass blant menn, mens det blant kvinner er på 9. plass og dermed er mer populært enn både pizza og skalldyr.

Weber Go-Anywhere Gas: Kåret til testvinner av «TV 2 hjelper deg», Integrert gasstenner, 41 x 26 cm grillflate, Porselensemaljert stål, Glassfiberforsterket håndtak. Weber Genesis II E-310 GBS Gassgrill: 3 kraftige brennere, iGrill 3-kompatibel, Kåret til testvinner av Testfakta, Porselensemaljert lokk med termometer, 10 års Weber-garanti. Weber Q3000: 6,35 kW effekt,63 x 45 cm grillflate, To brennere i rustfritt stål, Trinnløs varmeregulator, Testvinner hos Klikk.no.

Likevel kan ikke nordmenns interesse for veganske og vegetariske alternativer til kjøtt på grillen sammenlignes med interessen i Sverige.

– Kanskje trenden om veganske og vegetariske substitutter for kjøtt kommer med et høytrykk østfra? Det er i alle fall tydelig at trenden er mye større i Sverige, sier han.

Andersson kan fortelle at over dobbelt så mange svensker grillet denne type mat på grillen i fjor, sammenlignet med nordmenn. I Norge var det kun 9 prosent som grillet veganske eller vegetariske retter, mens i Sverige var det 21 prosent.

Egen pizzaovn er årets store trend

Andersson peker på veganske og vegetariske alternativer som én av mattrendene NetOnNet tror mange kommer til å prøve oftere på grillen fremover.

– I tillegg ser vi at interessen for pizzaovner og griller med gode pizzafunksjoner er veldig populært. Derfor tror vi at stadig flere vil lage god italiensk pizza på grillen.

4 av 5 nordmenn sier at de grillet i fjor, og så lenge været er godt nok er det trolig at mange vil fortsette å grille også i år.

Austin and Barbeque AABQ Pizza Oven Gas 12″: Gnisttenner og regulator, Integrert termometer, Pizzastein av kordieritt, Lag fantastisk pizza på få minutter.
Austin and Barbeque AABQ Pizza Oven: Inkludert pizzastein, 450 °C på 15 minutter, Pellets kan påfylles også under grilling, Praktisk pizzadør, Avtakbar pipe.
Austin and Barbeque AABQ Pizza Oven Box: Lager fantastisk pizza, Integrert termometer, Dobbeltisolert kabinett, Innfelte håndtak, 40 x 33,5 x 14,5 cm.

– Du bør likevel ha en formening om hva du som regel griller og hvor ofte du har planer om å grille når du kjøper grill. Det er ikke nødvendig med den største og mest avanserte grillen om du som regel kun griller pølser, men om du ofte inviterer venner til en skikkelig barbeque kan du kanskje oppgradere til et fullt utekjøkken om du har plass, sier Andersson.

Hvilken grilltype avhenger også av plassen du har tilgjengelig og hvordan du bor. Mange borettslag tillater f.eks kun elektrisk grill, men det er nok kull eller gass de fleste går for om de har muligheten.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel